رئیس کل بانک مرکزی خبر داد آغاز سیاستگذاری نوین پولی

رئیس کل بانک مرکزی ضمن تاکید بر اینکه نتایج پژوهش‌های علمی پژوهشکده پولی و بانکی باید کاربردی و آثار آن در سیاستگذاری‌های بانک مرکزی برای مردم ملموس باشد، گفت: در حال حاضر سیاست‌گذاری نوین پولی را آغاز کرده‌ایم و به دنبال طراحی مسیری هستیم که به واسطه آن بتوانیم تورم را کنترل و هدف‌گذاری کنیم.
به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی در بازدید از پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، ضمن قدردانی از تلاش های آن مجموعه در خصوص نقش آن نهاد پژوهشی در سیاستگذاری و بانکداری نوین مرکزی تصریح کرد: بانک مرکزی باید از ساختار سنتی سیاستگذاری پولی که ۶۰ سال براساس آن فعالیت کرده فاصله بگیرد و برای تحقق این هدف، پژوهشکده نقش موثری می‌تواند ایفا کند. اکنون شاهد تحولات در بانکداری مرکزی در سطح جهان هستیم و نحوه دخالت بانک‌های مرکزی در بازارهای پولی دستخوش تغییر شده است بنابراین بانک مرکزی باید مسیر خود را اصلاح کند و به سمت عملیاتی شدن پیش برود که قطعاً پژوهشکده می‌تواند در این زمینه بانک را یاری کند.
همتی با اشاره به سیاستگذاری نوین پولی یادآور شد: در حال حاضر سیاست‌گذاری نوین پولی را آغاز کرده‌ایم و به دنبال طراحی مسیری هستیم که به واسطه آن بتوانیم تورم را کنترل و هدف‌گذاری کنیم. از این رو، همه ارکان کشور و بخش‌های اقتصادی مختلف باید با یکدیگر همگن باشند و پژوهشکده باید نقش تسهیل‌گری القا و عملیاتی شدن این مهم را ایفا کند.
به گفته وی، باید به سمتی حرکت کرد که در زمینه انتشارات و نشریات، پژوهشکده پولی و بانکی مرکزی به جایگاهی شاخص برای مسائل پولی و بانکی دست یابد.


طبق اعلام بانک مرکزی، رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به اینکه دبیرخانه کمیته نقدینگی برعهده پژوهشکده پولی و بانکی است، گفت: بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۷ کمیته نقدینگی دو سال است که در بانک مرکزی شکل گرفته و در این مدت بحث‌ها و پیشنهادات مهمی داشته است. خوشبختانه این کمیته توانسته است منشا فعالیت‌ها و سیاستگذاری‌های مطلوبی باشد.
به گفته همتی، مسئولیت پژوهش، بررسی و آماده‌سازی دستور کارهای شورای فقهی نیز به پژوهشکده محول شده است.
رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه توجه به تحقیقات کوتاه‌مدت نیز در دستور کار پژوهشکده است، اظهار کرد: هرچند تحقیقات بنیادی امری مناسب و مورد انتظار است، اما نباید از تحقیقات و بررسی‌های کوتاه‌مدت نیز غافل شد، چراکه بسیاری از گزارش‌های کوتاه‌مدت این نهاد علمی می‌تواند در سیاستگذاری بانک مرکزی موثر افتد. علاوه براین، گزارش‌های یاد شده می‌تواند ضمن هشدار به سیاستگذار پولی و بانکی، در اجرا و عمل تکمیل کننده اقدامات بانک مرکزی باشد.
همتی با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشکده پولی و بانکی یادآور شد: باید از ظرفیت پژوهشکده پولی و بانکی برای تبیین ارتباط میان بازارهای مالی بهره گرفت که این امر می‌تواند با همکاری پژوهشی میان بازار سرمایه، بازار بیمه و بازار پولی با پیشتازی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی محقق شود.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» تاثیر حمایت‌های دولت بر بازار سرمایه را بررسی کرد «سبز» کمرنگ بر دیوار «قرمز» بورس علیرضا صدقی نسخه‌پیچی «غیرحضوری»ها برای «حضوری»ها بازار پر التهاب تلفن همراه، با آموزش مجازی چه می‌کند؟ رشد قیمت موبایل، همپای ارز توافقی که علی‫رغم چالش‫ها همچنان کارکرد دیپلماتیک دارد برجام، نقطه عطف دیپلماسی ۴۲ ساله ایران چرا خوانندگان در سال‌های اخیر ارائه تک‌آهنگ را ترجیح می‌دهند؟ مرثیه‌ای برای «آلبوم‌»ها طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به 1400 می‌رسد؟ تعریف رجل سیاسی، مساله اصلی طرح انتخاباتی مجلس افتتاح غیرحضوری آغاز سال تحصیلی جدید توسط رئیس‌جمهوری واکنش‌های فراوانی را برانگیخت زنگ مجازی برای مدارس حضوری! پرونده قاضی منصوری پس از 77 روز با اعلام خودکشی به عنوان دلیل مرگ مختومه می‌شود؟ متهم پرید! رئیس کل بانک مرکزی خبر داد آغاز سیاستگذاری نوین پولی شروع فرآیند انتخابات و رای‫دهی در آمریکا با آرای پستی در کارولینای شمالی رئیس مجلس در نشست نهایی سفر به استان خوزستان از راه‌اندازی سایت نظارت میدانی خبر داد پایان اولین سفر استانی قالیباف