محمدعلی نجفی، نامزد شهرداری تهران:

کاندیدای شهرداری تهران ارائه خدمات به مناطق پرآسیب و ساماندهی این مناطق را از مهم‌ترین برنامه‌های خود عنوان کرد.
محمد‌علی نجفی در تشریح برنامه‌هایش برای تصدی پست شهرداری تهران روز گذشته اظهار کرد: یکی از اهداف راهبردی ما ایجاد تناسب بین خدمات شهری و دسترسی ساده به آنهاست که در این برنامه آمده است. همچنین ساماندهی و ارائه خدمات به مناطق پرآسیب است.
او با تاکید بر اینکه شهرداری باید در حوزه آسیب‌های اجتماعی اختیارات داشته باشد، گفت: همه از شرح وضعیت محلاتی همچون هرندی و دروازه‌غار خبر داریم. سال‌هاست میان شهرداری و مراکز فعال در حوزه مسایل اجتماعی اختلاف جدی وجود دارد و در حال حاضر مشخص نیست شهرداری چه مسوولیتی در حوزه آسیب‌های اجتماعی دارد. در صورتی که به عنوان شهردار انتخاب شوم، این مساله حل خواهد شد و اختیارات شهرداری در حوزه آسیب‌های اجتماعی را مشخص خواهم کرد. این مناطق متاسفانه کاملا رها شده‌اند و ما قبول کرده‌ایم که این مناطق پرآسیب هستند و حتی باید آسیب‌های بیشتری برای آنها متصور شویم. از دیگر مسایلی که در این برنامه آمده، تفکیک و بازیافت زباله و پسماندهاست که بسیار مهم است و سیاست‌های لازم ذکر شده است.
این کاندیدای شهرداری تهران گفت: مساله صیانت از باغ‌ها یکی دیگر از مسایلی است که در این برنامه ذکر شده است. باید تهران را به یک باغ‌شهر تبدیل کنیم‌ اما این مهم به سادگی امکان‌پذیر نیست. همچنین بازسازی و نوسازی ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی است.


نجفی درباره برنامه‌های پیشنهادی‌اش در زمینه محیط‌زیست گفت: بهبود وضعیت محیط‌زیست، آب و فاضلاب از جمله مسایلی است که در مدیریت بهینه منابع آب برای کل کشور جزو ابر‌چالش‌هایی است که برای دولت در نظر گرفته شده است. هدف‌های راهبردی در این زمینه ذکر شده و مساله سیاست‌هایی که در این زمینه می‌توان اعمال کرد نیز بیان شده است. او با اشاره به بدهی‌های شهرداری گفت: در بخش مطالبات شاهدیم که حتی چک‌های تاریخ‌گذشته زیادی از مردم گرفته شده و افرادی ناشناس چک‌هایی در وجه حامل را نقد کرده‌اند و معلوم نیست‌ این پول‌ها چه شده است؟
نجفی همچنین در اظهارنظری مهم برای اهالی رسانه و کسانی که 12 سال در رسانه همشهری تریبون محض قالیباف بودند، این روزنامه را روزنامه سیاسی در اختیار شهرداری دانست و ادامه داد: چه ضرورتی دارد‌ شهرداری یک روزنامه سیاسی داشته باشد؟ در کجای دنیا این را می‌بینید؟ البته این به این معنا نیست که همین فردا همشهری را تعطیل کنیم. اتفاقا اگر دنبال کار سیاسی بودیم مثل برخی‌ها، این روزنامه ابزار خوبی است. ما در بخش فرهنگ شهری و شهروندی خیلی ضعیف هستیم‌ مثل ترافیک که اگر روی بخش فرهنگسازی ترافیک کار کنیم، بخش زیادی از این مشکل و نه همه آن، حل می‌شود.
او با اشاره به اینکه سالانه 160 میلیارد تومان صرف مطالعه طرح‌های شهری می‌شود، عنوان کرد: این ۱۶۰میلیارد تومان غیر از پولی است که به عنوان حقوق به کارشناسان و کارمندان بخش مطالعات شهرداری پرداخت می‌شود، آیا خروجی این بخش به اندازه پولی است که هزینه می‌شود؟
نجفی درباره مدیریت شهرداری گفت: معتقدم مدیریت شهرداری تهران در کنار خود، شورای 21 نفره که امید و مطالبه میلیون‌ها نفر ایرانی را داراست، به همراه دارد‌. هر کسی اگر توانایی کمک به این شورا را داشته باشد و این کار را نکند، جفا در حق تهران و کشور انجام داده است. این کاندیدای شهرداری شهر تهران گفت: مرا به عنوان عضو 22 شورا بپذیرید. اگر شهردار باشم طبیعتا وظایفی دارم که باید انجام دهم. یکی از مسایلی که معتقدم باید تغییرات لازم برای آن انجام شود، طراحی و تنظیم روابط و مدل‌های مدرن‌تری برای نظارت است. خوشبختانه در شهرداری نیروهایی که اهل خدمتگزاری باشند، وجود دارند البته باید شناسایی شوند و این موضوع به کمی زمان نیاز دارد. او با تاکید بر اینکه مدیریت شهرداری باید فراجناحی باشد، گفت: معتقدم مدیریت سیاسی در شهرداری جایی ندارد. باید صندلی‌های سیاسی را از صندلی‌های حرفه‌ای جدا کنیم. متاسفانه این کار در کل کشور اتفاق نیفتاده است و در جایی صندلی‌های سیاسی به آدم‌های حرفه‌ای و در جای دیگری صندلی‌های حرفه‌ای به آدم‌های سیاسی سپرده شده. ما باید به شهرداری به عنوان یک دستگاه حرفه‌ای نگاه کنیم. وابستگی سیاسی به جایی ندارم و صراحتا اعلام می‌کنم به هیچ حزبی وابستگی خاصی ندارم. این کاندیدای شهرداری تهران در انتقاد به عملکرد شورای چهارم در حوزه محیط‌زیست گفت: طرح برج‌باغ یکی از اشتباهات اساسی شورای چهارم بود. هرچند اگر این مصوبه درست اجرا می‌شد مشکلاتی در این سطح به وجود نمی‌آمد‌ و می‌توانستیم تهران را به یک باغ‌شهر تبدیل کنیم.
نجفی با تاکید بر اینکه یک فعال سیاسی است اما به سیاسی‌کاری در شهرداری اعتقادی ندارد، درباره ملاک‌هایش برای انتخاب مدیران ادامه داد: ملاک من برای انتخاب مدیران، شایستگی چه در زمینه اخلاق کاری و چه در زمینه حرفه‌ای است. یکی از مهم‌ترین مسایل برای من این است که مدیران هیچ شائبه‌ای در خصوص مسایل مالی نداشته باشند، چراکه شهرداری متاسفانه تبدیل به لغزشگاه مالی شده است و اگر کسی ذره‌ای شائبه مشکل مالی داشته باشد مطمئنا او را برای کار در شهرداری دعوت نخواهم کرد.
نجفی در تشریح مدیران پیشنهادی خود گفت: اصل اساسی برای من تسهیل‌گری به جای تصدی‌گری است. مدیران باید صددرصد برنامه ما را قبول داشته و قانون‌پذیر باشند. من در سیستم مدیریت خود توصیه‌پذیر نیستم و تنها ملاک برای من شایستگی است.
این کاندیدای شهرداری شهر تهران درباره انتخاب مدیران شهرداری گفت: شهردار باید فراجناحی عمل کند و خدمتگزار صرف باشد. اولین ملاک برای انتخاب مدیران این است که صلاحیت انجام مسوولیت را داشته باشند. همچنین دارای اخلاق کاری و حرفه‌ای باشند و شائبه در خصوص مسایل مالی نداشته باشند.
او در پاسخ به سوال سالاری که آیا با رییس‌جمهور صحبت کرده است یا خیر گفت: همان ابتدا که سمت شهرداری تهران به من پیشنهاد شد با آقای روحانی صحبت کردم و باید بگویم این اولین بار است که بعد از 14 سال میان شهرداری و دولت هماهنگی ایجاد شده است. او در پاسخ به این سوال سالاری که چه رویکردی را در خصوص نظارت‌پذیر بودن خواهد داشت، گفت: اگر برنامه‌ها و اقدامات شهرداری شفاف باشد، بخش عمده‌ای از مشکل نظارت حل خواهد شد. در حال حاضر حتی اعضای شورای چهارم نمی‌دانند بالاخره شهرداری چقدر بدهی دارد و هر معاونت یک جور گزارش می‌دهد. در این راستا تنها راه‌حل شفاف‌سازی است.
او ادامه داد: شهرداری را چهارساله نمی‌بینم بعد از ما هم افرادی شهردار خواهند بود و باید بنیانی بگذاریم تا این مساله نظارت برای همیشه اصلاح شود. نجفی در پاسخ به سوال حسن رسولی، منتخب مردم در شورای پنجم درباره نگاه اقتصادی خود به شهر گفت: در زمینه اقتصادی باید به دنبال ظرفیت‌های خالی درآمدزایی بگردیم تا وقتی درآمدهای سهل‌الوصولی همچون فروش تراکم مازاد و تغییر کاربری وجود دارد شهرداری به دنبال درآمد ثابت نخواهد رفت. با این حال هر تصمیمی هم که بگیریم به سال 96 نخواهد رسید و در زمان تعیین بودجه در دی‌ماه به صورت جدی به مساله درآمدهای پایدار خواهیم پرداخت.
او با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی شهر تهران گران اداره شدن است، گفت: همان‌طور که ذکر شد من مدیر هزینه هستم و یکی از معضلات اصلی تهران همین گران اداره شدن است. اگر تمام اطلاعات شهرداری به صورت شفاف روی سایت قرار گیرد، نمی‌توانند شهر را گران اداره کنند.
نجفی در پاسخ به سوال یکی از اعضای شورا که آیا مانند بقیه شهردارها بعد از خیابان بهشت قصد رفتن به پاستور خواهد کرد یا نه؟ گفت: اگر به عنوان شهردار انتخاب شود این سمت آخرین پست مدیریتی من در نظام جمهوری اسلامی خواهد بود و قصد دارم پس از آن عرصه مدیریت را کنار بگذارم.
او در پاسخ به این سوال رییس سنی شورای شهر که چه راهکاری برای مقابله با فساد دارد، بیان کرد: ما در شهرداری به مصوبات شورا پایبند خواهیم بود اما با توجه به مسایلی که از شهرداری می‌شنویم فکر می‌کنم باید نظارت را افزایش داد. در همین راستا قصد داریم بازرس مخفی در شهرداری بگذاریم.
از نظارت فرار نمی‌کنم
نجفی ادامه داد: مردم با سخاوت و هوشمندانه به شورای پنجم رای دادند و مطمئن باشید اگر من اهل فساد بودم در این 38 سالی که مشغول به کار هستم مشخص می‌شد. من از نظارت فرار نمی‌کنم و آماده هر‌گونه نظارتی هستم.
هیچ‌گونه فساد ی را در شهرداری نخواهم پذیرفت
کاندیدای شهرداری تهران در این قسمت از سخنانش خطاب به شهرداران مناطق گفت: ما در جریان فساد در شهر به خصوص مناطق هستیم شاید نتوانست اسمش را فساد گذاشت و فقط کلک باشد اما ما هیچ‌گونه کلک و فسادی را در شهرداری نخواهیم پذیرفت و اگر من شهردار شوم اختیارات ویژه‌ای برای مبارزه با فساد در نظر خواهم گرفت. رویکرد ما دفاع از محیط‌زیست و استفاده از امکانات برای حل مدیریت شهری است. نجفی همچنین در ارتباط با مسایل و مشکلات معلولان گفت: در کل تهران 5 ایستگاه مترو هم برای معلولان با امکانات وجود ندارد.
وی ادامه داد: همچنین مساله حمل‌و‌نقل عمومی بسیار مهم است و اینکه چگونه باید در کوتاه‌مدت به این مساله بپردازیم نیز حائز اهمیت است. خرید دو هزار واگن قطعی شده است که دست‌کم هزار واگن برای تهران است البته تامین آن یک تا یک و نیم سال زمان می‌برد. همچنین باید با فعال‌سازی واحدهای داخلی تامین واگن، تولید داخلی نیز فراهم شود.
نجفی در ادامه بیان کرد: اصل استفاده از بازنشستگان در شهرداری مطرح نیست اما شاید افرادی جذب شوند که کارایی لازم را داشته باشند.
او در رابطه با معضل ترافیک تهران گفت: در مورد ترافیک تهران بخشی از آن قابل حل است. فرهنگ ترافیک در کشور وجود ندارد و حل آن مبتنی بر بررسی‌های علمی نبوده است. بسیای از این مسایل باید حل شود.
نجفی تاکید کرد: در انتخاب مدیران توصیه‌ناپذیر است، اما در رابطه با آن مشورت خواهد کرد. مدیریت 12 سال گذشته شهرداری قطعا درست نبوده است و در بسیاری از موارد مدیران بیرونی به شهرداری تحمیل شده‌اند.
همچنین مجید فراهانی در ادامه جلسه سوال خود را از نجفی مطرح کرد و گفت: در خصوص عدالت اجتماعی چه برنامه‌ای دارید شهر تهران از توزیع نابرابر بودجه رنج می‌برد و راهکار عملیاتی در خصوص این نابرابری چیست. همچنین چه زمانی را برای پیش بردن برنامه‌های عملیاتی خود پیش‌بینی می‌کنید در ضمن در بحث بدهی‌های شهرداری به هزینه‌های جاری اضطراری شهرداری بحثی جدی وجود دارد و راهکار شما برای درآمد با توجه به اینکه تراکم‌ها در مدیریت سابق پیش‌فروش شده است، چیست؟
نجفی که یکی از گزینه‌های محتمل شهرداری تهران است برنامه‌های خود را اعلام کرده که باید دید چه تعداد از آنها را اجرا خواهد کرد.
سایر اخبار این روزنامه
صنعت،‌ لوکوموتیو قطار دولت صنعت،‌ لوکوموتیو قطار دولت صنعت،‌ لوکوموتیو قطار دولت نگاهی به تاکتیک های زنگنه برای توسعه صنعت انرژی؛ محمدعلی نجفی، نامزد شهرداری تهران: دستگاه قضایی به دنبال بستن فضای مجازی نیست عادی‌سازی رابطه ریاض- تل‌آویو نگاه گزینه پیشنهادی وزارت صنعت به خودروسازی؛ تعیین تکلیف سپرده‌گذاران معاون وزیر ارتباطات وعده شهریور را داد؛ خانه «ابتهاج» در مراحل آخر ثبت ملی حسن آقای حمید درخشان! من حامی نمایندگان سلفی‌بگیر هستم! بررسی کارشناسان از برنامه پیشنهادی وزرای اقتصادی دولت؛ روحانی خطر مقابله با مخالفت ها را نپذیرفت؛ انتقاد طراح مسکن مهر از افزایش زمان بازپرداخت وام مسکن در گفت‌و‌گو با «جهان صنعت»؛ تغییر بازار غیرقانونی دارو از «ناصرخسرو» به «سایت‌های اینترنتی دارویاب» خاستگاه محافظه‌کارانه سیاسی روحانی بحران شبه‌جزیره کره از کنترل خارج می‌شود؟ هشدار ویرانگر ترامپ به کره شمالی تحول اقتصادی با کرباسیان رییس مجلس: هشدار ویرانگر ترامپ به کره شمالی هشدار ویرانگر ترامپ به کره شمالی