نمی‌توان مطالبات مردم را سرکوب کرد

همایش جوانان، توسعه و تعالی ایران، روزپنجشنبه با حضور برخی از مسئولین و فعالان سیاسی برگزارشد. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور دراین همایش ، به حضور جوانان در جریان انتخابات ۹۶ اشاره کرد و گفت: یکی از دستاوردهای مهم و بی‌بدیل انتخابات ۹۶ افزایش امید و اعتماد مردم بود که منجر به ایجاد سرمایه اجتماعی برای کشور و مدیران شد. وی خاطر نشان کرد: امیدواریم آقای روحانی و دولت بتوانند بسیاری از مطالبات موجود را عملی کنند و مردم تحقق آن‌ها را احساس نمایند. وی با تاکید بر این‌که «روحانی معتقد به تحقق وعده‌هایی است که پیش از برگزاری انتخابات داد» خاطرنشان کرد: روحانی، من و کابینه حتما پیگیری خواهیم‌کرد تا وعده‌های مطرح شده عملی شود.

فکر نکنیم اگر زنان به ورزشگاه نروند
کار خیلی مهمی انجام داده‌ایم


وی با بیان این‌که «جامعه جوان نوگرایی را به کشور تحمیل می‌کند»، عنوان کرد:‌ جامعه جوان، جامعه فعال و بانشاط است. زمانی که ما می‌گوییم که جامعه باید با نشاط باشد اما عده‌ای نمی‌گذارند، برخی فکر می‌کنند که این موضوع مطالبه دولت است و عده‌ای با آن مخالفت می‌کنند، این در حالی است که جامعه نشاط و شادابی را می‌خواهند. جهانگیری ادامه داد:‌ جمعیت جوان به دنبال ورزش و اوقات فراغت مطلوب است و این‌که فکر کنیم اگر زنان به ورزشگاه نروند کار خیلی مهمی انجام داده‌ایم، این‌گونه نیست بلکه با این کار جلو یک خواست و مطالبه درست را گرفته‌ایم. باید حتما برای مطالبات و خواسته‌ها برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا آن‌ها را تحقق بخشیم؛ چراکه نمی‌توان مطالبات مردم را سرکوب کرد. وی همچنین با اشاره به ایجاد همصدایی در کشور برای ایجاد اشتغال گفت: امروز همه می‌گویند که جوانان شغل می‌خواهند؛ چراکه برخی فکر می‌کنند این موضوع به بعضی مسئولان برمی‌گردد و می‌توانند با طرح این مطالبه با آن‌ها مقابله کنند. این در حالی است که مطالبات جوانان فقط اشتغال نیست بلکه باید زمینه فعالیت آن‌ها در بخش‌های مختلف فراهم شود و جوانان به اطلاعات، دسترسی آزاد و آسان داشته باشند. آن‌ها همچنین می‌خواهند که دیده و نظرات و انتقادات‌شان شنیده شود. وی با بیان این‌که «جوانان، موتور اصلاحات در کشور هستند»، تاکید کرد: در بسیاری از انتخابات که نتایج معناداری را مشاهده می‌کنیم و پیش از برگزاری آن‌ها همه پیش‌بینی‌های حاکمیت بر انتخاب فرد یا گروهی بود مشاهده می‌کنیم که زمانی که جوانان به صحنه آمدند نتایج دیگری رقم خورد. در همین زمینه مشاهده کردیم که در انتخابات سال‌های 92، 94 و 96 جوانان سرنوشت کشور را تعیین کردند.

اشرف بروجردی: مدیران برای جوانان
امنیت ایجاد کنند
اشرف بروجردی رئیس کتابخانه ملی نیز درسخنانی در این همایش اظهار داشت: جوانان ما باید احساس کنند از وجودشان برای رشد و توسعه ایران بهره‌برداری لازم می‌شود. امام علی(ع) در همین راستا به حاکمان گفتند برشماست که جوانان را دریابید.
وی درادامه گفت: نباید به تعارض پرداخت، برخی جوانان می‌پرسند نظام برای ما چه‌کرده است؛ از خودمان بپرسیم ما برای نظام چه‌کردیم؟ مدیران ما باید قدردان ظرفیت جامعه باشند و امنیت شغلی و فردی و روانی را برای جوانان مهیا کنند.

ابتکار: امروز با یک جا‌به‌جایی
مشکلات حل نمی‌‌شود
معصومه ابتکار معاون رییس جمهور نیز با اشاره به حضور اندک بانوان در این همایش گفت: مطالبه‌گری در جوانان بیشتر است و در طول انتخابات شاهد حضور غیرقابل جایگزین، مطالبه‌گری، آرمان‌گرایی جوانان بودیم. اگرچه وزیر زن نداریم اما وزرا و شهردار تهران وعده دادند ۳۰ درصد مناصب مدیریتی خود را به زنان اختصاص می‌دهند و شرایط تسهیل‌گری برای حضور جوانان دیده خواهد شد.
به گزارش ایلنا، ابتکار با اشاره به وعده‌های رییس‌جمهور در زمان انتخابات گفت: آقای روحانی با وعده‌های خود خط‌ مشی مشخصی را تعیین کردند و انتظار داریم در این راه مستحکم باشد چراکه وعده‌هایی که دادند نیازمند پیگیری است. البته رسیدن به این وعده‌ها راحت نیست و صرف اینکه آقای رییس‌جمهور گفته‌اند محقق نمی‌شود. در راستای رسیدن به این وعده‌ها، مشکلات سیاسی، اقتصادی و نگرشی وجود دارد و نگاهی جز این به مسائل ساده انگارانه است.
وی ادامه داد: با یک جا‌به‌جایی مشکلات حل نمی‌‌شود چراکه ساختارها مشکل دارند. حتی اگر یک زن توانمند یا یک جوان وارد این ساختارها شود، نمی‌تواند به آرمان اصلاحات و اعتدال برسد پس مطالبه خود را تقلیل ندهید، همه مسئله این نیست، باید اندیشید و با تفکر برای مسائل راه حل پیدا کرد.