با کدام منطق می‌گویید بازسازی مناطق زلزله‌زده شروع شد؟

از یکشنبه هفته پیش تا به امروز هنوز نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده است! اطلاعات هنوز جمع‌بندی نشده است، هنوز نظرات فنی کامل نشده است؛ هنوز اطلاعات لرزه‌شناسی و زمین‌شناسی ناکافیست و هنوزهای بسیار زیاد دیگری که باید پاسخ آنها تعیین و سپس با یک برنامه کامل و سنجیده نسبت به بازسازی اقدام شود!!!
اینکه می‌شود بدتر از قبل! چرا ما این‌طور عمل می‌کنیم؟ چرا اینقدر بی‌تفکر مانند انسان‌های اولیه حقیقتا!
بله در هر سانحه‌ای تحت فشار‌های سیاسی در هر جای دنیا اینگونه مسایل گفته می‌شود ولی کمی‌تامل؛ آیا ما توان دوباره ساختن ساختمان‌های بی‌کیفیت و پول و وام‌های آنرا داریم که دوباره چند سال بعد داستان را تکرار کنیم؟ با این حرف‌ها اصلا گویی ما در دنیایی دیگر زندگی می‌کنیم! خداوند خودش کمک کند به این مردم و ما! وگرنه ما که خسته شدیم از بیان مسایل ابتدایی امور.
آخر کدام برنامه، کدام نقشه تایید شده برای کدام پهنه و... الله‌اکبر، همین؟ شروع شد!


برای سوانح در موضوع اسکان ٣ مرحله در نظر گرفته می‌شود به ترتیب، اسکان اضطراری، موقت و دایم که بر اساس جمع‌بندی‌های تمام کشور‌ها به شرح زیر است:
«تامین مسکن و سرپناه مناسب ویژه آسیب‌دیدگان یکی از مهمترین اقدامات در زمان بعد از وقوع زلزله است که کمکهای دیگر بر همین اساس می‌تواند سازماندهی شود. پیش‌بینی یک طرح اسکان اضطراری با روشی صحیح و منطبق بر استانداردهای بین‌المللی که با توجه به فرهنگ جامعه مورد نظر بومی‌شده است می‌تواند به نحو چشمگیری باعث کاهش مشکلات شود. اسکان آسیب‌دیدگان در شرایط بحرانی شامل سه مرحله است:
اسکان اضطراری: در روزهای اولیه پس از حادثه آسیب‌دیدگانی که خانه‌هایشان را از دست داده‌اند باید به محل امنی منتقل شوند و از تغییرات جوی و بیماری‌های منتشر در هوا محافظت شوند و در ضمن مهم است که افراد و نزدیکان خانواده دور هم اسکان داده شوند. و اکثراً از چادرهای صحرائی به دلیل سبک، کم حجم و قابل انتقال بودن جهت اسکان اضطراری استفاده می‌شود.
اسکان موقت: در ماه‌های اولیه تا زمان ساخته شدن خانه‌های جدید به جای خانه‌های تخریب شده برای آسیب دیدگان تهیه می‌شود و اکثراً از کانکس‌ها و اتا‌ق‌های پیش‌ساخته
 استفاده می‌گردد.
اسکان دائم: اسکان دائم آخرین مرحله در تامین سر پناه آسیب‌دیدگان است که با سکونت آنها در خانه‌های مسکونی صورت می‌پذیرد که معمولاً با ساخت شهرک‌های جدید یا بازسازی منازل آسیب دیده انجام می‌شود.
در برنامه‌ریزی‌های مدیریت بحران محل‌هایی خارج از منطقه آسیب‌دیده تحت عنوان اردوگاه جهت اسکان موقت و یا ساخت شهرک‌های جدید به عنوان اسکان دائم آسیب‌دیدگان در نظر گرفته می‌شود؛ در حالیکه تجربه نشان داده است که با وجود برپایی اردوگاه‌ها و تامین بهتر خدمات بهداشتی، آسیب دیدگان به دلیل ترس از دست دادن مالکیت خانه آسیب‌دیده خود و یا وابستگی‌های خاص عاطفی که نسبت به آن منطقه دارند ترجیح می‌دهند که چادر یا کانکس را شخصاً تحویل گرفته و در نزدیکی خانه خود بر پا نمایند و در مکانی به دور از خانه‌های آسیب دیده خود ساکن نشوند».
حال ما می‌خواهیم این مراحل را یک شبه جمع کنیم و بعد از زلزله بعدی بگوییم که به دلیل فشار کاری سازه‌ها درست پایه‌ریزی نشدند و پیمانکاران آن موفع دزد بودند و .... عزیزان هر کاری اصولی دارد، تجربه داخلی و خارجی دارد، ضوابطی دارد، آیین‌نامه‌هایی دارد و ... درست است شرایط سخت است ولی تحویل یکسری بنای بی‌کیفیت با عجله به عزیزان غم‌دار چند سال بعد که دوباره آنها را دچاره مشکل خواهد کرد، کمی‌عاقلانه عمل کنیم والله بلدیم با حوصله و صبر انشاء‌الله. نکنید کاری که امروز برای دیگران خرده می‌گیرید!
منبع: خبرآنلاین