اسحاق جهانگیری در نخستین برنامه تبلیغاتی خود تاکید کرد نباید از اعتدال برگردیم

همدلی| نخستین برنامه‌های تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در صدا و سیما روز گذشته با حضور اسحاق جهانگیری در برنامه بی واسطه با ایران آغاز شد. جهانگیری در این برنامه که از رادیو ایران پخش شد، به دفاع از مواضع خود و همچنین حمایت از اقدامات دولت یازدهم پرداخت و تاکید کرد که نباید از راه عقلانیت، اصلاحات و اعتدال به عقب بازگشت.
آموختم برای برنگشتن به گذشته‌های تلخ چه نباید کرد
این نامزد انتخابات ریاست با بیان اینکه سابقه، توانایی و تجربه‌اش باعث شد که از آنها برای خدمت به مردم و کشور استفاده کند، گفت: من فرزند محرومیت‌های این خاک و آب هستم و با تلخی و شیرینی‌های ملت زندگی کردم و از قبل از انقلاب اسلامی با سختی‌هایی مواجه و هزینه‌هایی پرداخت کرده که از آنها تجربه‌ آموخته و چیزهایی یافتم.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: آموختم برای قدم‌های رو به جلو باید چه کرد و برای برنگشتن به گذشته‌های تلخ چه نباید کرد. ما در این دوران تصمیم‌های مهمی اتخاذ کردیم. پایان جنگ یک تصمیم سرنوشت سازی بود شاید به این تصمصم نقدها وجود داشته باشد ولی هیچ کس قبول ندارد به زمان جنگ برگشت. پایان چالش هسته‌ای یکی از مهم ترین تصمیمات بود و شاید ایراداتی بر آن وارد باشد اما همه قبول دارند که نباید به دوران تحریم و تهدیدها برگردیم.


نباید از راه عقلانیت بازگردیم
جهانگیری افزود: حال که نیاز به حضور من در صحنه‌ای است که باید می‌آمدم آمدم. چهار سال است کشور با تدبیر وامید گذشته است. دولت روحانی با استفاده از ظرفیت‌های ملی و توان کارشناسان، توانست مخاطرات فراوانی که با تهدیدهای بین‌الملی بوجود آمده بود را کاهش دهد اما ما همچنان نیازمند استمرار آن سیاست‌ها و پایدار کردن آنها هستیم. ما امروز امنیت خوبی داریم ولی باید آن را پایدار کنیم. او تاکید کرد: همه ظرفیت‌های کشور و توانایی‌های ملت برای رفع مشکلات هنوز به طور کامل به‌کار گرفته نشده و ما در نیمه راه هستیم و نباید از این راه عقلانیت، اصلاحات و اعتدال
بازگردیم.
خود را طلبکار انقلاب نمی‌دانم
جهانگیری با بیان اینکه من توفیق آن را داشته‌ام که حل مسئله را از جوانی یاد بگیرم، اظهار داشت: اهل عمل بوده و هستم و سطوح مدیریتی را بدون هیچ امتیاز و رانتی طی کرده‌ام؛ نه از رانت خانوادگی استفاده کرد‌ه‌ام و نه از رانت رفاقتی برخوردار بوده‌ام.
او ادامه داد: در همه عرصه‌های مختلفی که بوده‌ام، بدون هیچ چشمداشتی تمام سرمایه‌ام را در راه آرمان‌هایم گذاشته‌‌ام و سرباز اسلام، کشور و انقلاب بوده‌ام و خود را طلبکار انقلاب نمی‌دانم.
تجربه کاری را از دولت شهید رجایی آغاز کردم
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سوابق خود تصریح کرد: تجربه کاری را از دولت شهید رجایی آغاز کردم و در دولت‌های مهندس موسوی، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و آقای سید محمد خاتمی حضور داشته‌ام و اکنون در دولت آقای روحانی به معاون اول نقش‌آفرینی کرده‌ام. من از سطوح مختلف مسئولیت از سطوح جهاد سازندگی دهستان، شهرستان، استان و نمایندگی مجلس و سپس استانداری و وزارت و اینک معاونت اول حضور داشته‌ام.
به برنامه‌های جاری و توسعه‌ای کشور اشراف دارم
جهانگیری با بیان اینکه امروز توانسته‌ام به عنوان حلقه وصل نیروهای خدوم باشم و سیاست‌ها و دغدغه‌های رهبری در اقتصاد مقاومتی را با فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی پیش ببرم و عهده‌دار اجرای برنامه‌های توسعه‌ای رئیس جمهور باشم، خاطرنشان کرد: امروز به برنامه‌های جاری و توسعه‌ای کشور اشراف دارم. وضعیت امروز کشور را سیاه و تیره و تار نمی‌بینم ولی مسائل جاری اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی را جدی می‌دانم.
او با بیان اینکه آینده را نامشخص و مبهم نمی‌بینم، ابراز داشت: ظرفیت‌های کنونی کشور و نقاط ضعف و قوت دستگاه‌های اجرایی را می‌شناسم و به اعتبار تجربه و دانسته‌ها و توانی که در میان نخبگان، زنان و جوانان و هرکس که فرصت خدمت نداشته‌اند یا امکان حضور نداشته‌اند، راه‌حل‌ها را می‌دانم.
در خانواده‌ای معمولی متولد شدم
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در خانواده‌ای معمولی متولد شدم، عنوان کرد: پدرم کارگر معدن بوده است. جهانگیری اضافه کرد: دوران دانشگاه را در دانشگاه باهنر گذراندم و در مبارزات دانشجویی فعال بودم و در مبارزه مردم کرمان در برابر نظام ستمشاهی در مسجد ملک مورد هدف قرار گرفتم که سالم ماندم. تحصیل را در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی شریف و دکتری در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات گذراندم.
عضو گروه مشاوران مالی جنگ بودم
جهانگیری ادامه داد: همزمان با عضویت در این کمیسیون با حکم آیت‌الله هاشمی که علاوه بر ریاست مجلس، فرمانده جنگ هم بودند، عضو گروه مشاوران مالی جنگ شدم که آقایان عبدالله نوری و علی آقامحمدی نیز عضو این گروه بودند.
جهانگیری با بیان اینکه با انتخابات سیدمحمد خاتمی به عنوان رئیس جمهور با دعوت ایشان به عنوان وزیر معاون و فلزات انتخاب شدم، اظهار داشت: در این دوره تمرکز اصلی بر توسعه بخش معادن و فلزات بود. بخشی که در مناطق مختلف و محروم کشور قرار داشت از شمال تا جنوب و شرق تا غرب. در این دوران، قانون معادن اصلاح شد و در توسعه فولاد و مس و سایر فلزات قدم‌های بزرگی برداشته شد.
بهترین دوران صنعتی کشور در دوران وزارتم بود
او با بیان اینکه در برنامه سوم توسعه دو وزارتخانه معاون و فلزات و صنایع در یکدیگر ادغام شدند، تصریح کرد: با ادغام وزارتخانه‌ها، وزارت صنایع و معادن با تصویب مجلس تشکیل شد و با حکم رئیس جمهور و رای مجلس به عنوان وزیر صنایع و معادن انتخاب شدم. در بیش ازپنج سال مسئولیتم، یکی از بهترین دوران صنعتی ایران پشت سر گذاشته شد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: برای اولین بار در این دوران، استراتژی توسعه صنعتی کشور با همکاری دانشگاهیان نوشته شد. در این دوران پنج سال به صورت مستمر رشد کشور دو رقمی بود و رشد سرمایه‌گذاری صنعتی در کشور بسیار بالا بود.
جهانگیری با بیان اینکه افزایش کیفیت و کاهش قیمت از جمله سیاست‌های وزارت صنایع و معادن در دوران مسئولیتم بود، عنوان کرد: در این راستا، با خودروسازان بزرگ دنیا به صورت مستقیم وارد مذاکره شدیم تا آنها در کشور سرمایه‌گذاری کنند. همچنین تولید برخی از خودروها مانند پیکان که به جز افزایش آلودگی و ضربه زدن به اعتبارات کشور تولیدشان نتیجه‌‌ای نداشت، متوقف شد.
حل مساله هسته‌ای مهمترین موضوع ابتدای دولت یازدهم بود
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه در سال ۸۴ تا ۹۲ از مسئولیت‌های دولتی کنار گذاشته شدم، ادامه داد: از سال ۹۲ تاکنون به عنوان معاون اول کشور انتخاب شدم. در این دوران، نیاز بود تا اولویت‌های کشور شناسایی شود. تمرکز دولت در این دوران، بر حل مسائل اساسی کشور تمرکز بود. در میان اولویت‌های کشور، اصلی‌ترین موضوع حل مسئله هسته‌ای بود که با انتخاب تیمی قوی از سوی رئیس جمهور از دیپلمات‌های برجسته و با مدیریت آقای روحانی و تحت رهبری مقام معظم رهبری پرونده هسته‌ای حل شد و برخی فرصت‌های جدید نیز ایجاد شد.
سال جاری را با تورم تک رقمی آغاز کردیم
او با بیان اینکه در دوران سال‌های بعد از انقلاب با تورم‌های بالا روبرو بودیم، ادامه داد: در مقاطعی حتی تورم بالای ۴۰ درصد داشتیم اما رشد اقتصادی مثبت بود. زمانی که بود رشد اقتصادی منفی داشتیم اما تورم پایین بود. اینکه در مقطعی هم تورم بالا باشد و هم رشد اقتصادی منفی باشد تقریبا در ۵۰ سال گذشته کم سابقه بود. نیازمند این بود که در مسائل اقتصادی تمرکز ویژه‌ای بر حل مساله تورم و حاکیمت انضباط مالی و پولی در سیاست‌های اقتصادی حاکم توجه شود. دولت یازدهم هم توانست در مدت کوتاه روند کاهشی تورم را ادامه دهد به طوری سال جاری را با تورم تک رقمی آغاز کردیم.
۳ میلیون گندم مازاد، برداشت سهم ملت از میادین مشترک گازی و طرح تحول سلامت
جهانگیری به تاکید مقام معظم‌رهبری به مسائل اقتصادی و اولویت‌ دادن به آن اشاره کرد و گفت: در بخش نفت و گاز تمرکز اقتصاد مقاومتی بر آن بود که در میادین مشترک که طرف خارجی برمی دارد به نقطه‌ای برسیم که سهم ملت برداشته شود. خوشبختانه هم در میادین گازی و هم نفتی به نقطه‌ای رسیده‌ایم که سهم و حق ملت ایران به آن اندازه که باید برداشته شود از اولایل امسال برداشته شده است.
او با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه کشاورزی از سوی دولت، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های ما این بود که امنیت غذایی را در اقتصاد مقاومتی پایدار کنیم. هیچ کالایی ارزشمند تر و استراتژیک‌تر از گندم نبود. ما در سال ۹۱ بیش از ۶ میلیون و درسال ۹۲بیش از ۴ میلیون تن گندم وارد کردیم. در سال ۹۵ با میزان خریدی که صورت گرفت ما ۳ میلیون گندم مازاد داریم.
معاون اول رییس‌جمهور از بحث آب به عنوان یکی از مهم‌ترین‌ چالش‌های پیش‌رو یاد کرد و با بیان اینکه برنامه‌هایی برای تهیه شده است، ادامه داد: در زمینه صنعت در ابتدای سال ۹۵ هدف‌گذاری برای راه اندازی ۷ هزارو ۵۰۰ واحد تولیدی که با ظرفیت پایین کار می‌کنند یا راکد هستند شده بود که در آخر سال به ۲۳ هزار واحد صنعتی رسید و از فرصت استفاده و فعال شدند. در این مدت بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی که بالای ۶۰ درصد رشد فیزیکی داشتند تکمیل شدند و ده‌ها طرح صنعتی در نیروگاه سازی به بهره‌برداری رسید.
او به اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت:‌ کسانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند بیش از رنج بیماری از رنج هزینه‌های درمان ناراحت بودند از این رو دولت متمرکز شد تا طرح سلامت را برای کاهش هزینه مردم انجام دهد که خوشبختانه پرداخت هزینه درمان از ۳۷ درصد به ۵/۸ درصد رسید و پزشکان به مناطق محروم رفتند.