مسموم کرده است جهیزیه، مانع بزرگ ازدواج جوانان

می گویند ازدواج کردن سخت شده است. می‌گویند با این شرایط اقتصادی نمی‌شود زندگی مشترک را شکل داد. می‌گویند عقد و عروسی و خانه گرفتن و آن‌همه جهیزیه تهیه کردن با دخل و خرج‌ها‌ی یک جوان برابری ندارد و نمی‌شود و باید از خیال ازدواج گذشت. اما ما می‌گوییم این سخنان درست است به شرط اینکه در حلقه چشم و هم‌چشمی‌ها‌ گرفتار باشید و ازدواج را به بیراهه بکشانید.
به گزارش برنا، تنها ایرانیان نیستند که ازدواج می‌کنند. وقتی به نوع نگاه مردمان خیلی از کشورهای مترقی جهان به ازدواج توجه می‌کنیم متوجه می‌شویم که چقدر جوانان و خانواده‌ها‌ی ما به بیراهه کشیده شده‌اند.
شاید باید تفکرمان را از نحوه آغاز یک زندگی مشترک تغییر دهیم تا بتوانیم به ازدواج برسیم و زندگی زناشویی برایمان آرزو نشود. تا وقتی جوانان ما فکر کنند در همان ابتدای زندگی باید همه وسایل اصلی و تزئینی یک خانه برای یک زوج را داشته باشند و جهیزیه آنها وسایلش از خانه پدریشان که سال‌ها‌ با تلاش والدین آنها شکل گرفته و چیده شده بیشتر باشد به حتم زندگی مشترک را آغاز کردن سخت می‌شود. تا وقتی مراسم عروسی بیشتر به مراسم خودنمایی شباهت دارد و خرج مراسم با وام‌ها‌ی کلان تامین می‌شود که تا سال‌ها‌ باید تازه عروس و داماد زیر فشار پرداخت آن باشند ازدواج سخت خواهد بود.
مریم یوسفی، جامعه شناس درباره حاشیه‌ها‌ی موجود برای ازدواج مطرح کرد: در حال حاضر با وجود مشکلات اقتصادی که در جامعه شاهد آن هستیم؛ چشم و هم چشمی و رقابت در خرج کردن نیز به آن اضافه شده است که خود معضلی بزرگ و سدی برای آغاز زندگی مشترک برای جوانان است.


این جامعه شناس با انتقاد از خرید وسایلی که حتی در 20 سال اول زندگی هم مورد نیاز نیست گفت: این یک فرهنگ غلط است است که وسایلی را در زمان تهیه جهیزیه خریداری می‌کنیم که حتی کارتن آن در چند سال ابتدایی ازدواج باز نمی‌شود. باید بدانیم که این مسائل به اقتصاد کشور هم ضربه می‌زند و اگر اقتصاد را یک بالن در نظر بگیریم عملا هرکدام ما با این اشتباهات یک سوزن به آن زده ایم که در بلندمدت آسیب‌ها‌ی جدی خواهد زد. ما زمانی که می‌خواهیم خانه خریداری کنیم به دنبال کابینت‌ها‌ی بزرگ هستیم تا اثاث خود را در آن‌ها‌ جا بدهیم، ما ایرانی‌ها‌ همیشه برده اثاث‌ها‌ی خانه هستیم به جای اینکه اثاث‌ها‌ در خدمت ما باشند. مبلی را خریداری می‌کنیم که یک کارمند باید چند سال قسط آن را بدهد ولی با خود فکر نمی‌کنیم کجای فرهنگ یک انسان مترقی این نوع خریدها و شرایط تامین مخارج آنها می‌تواند
جا داشته باشد؟
او اضافه کرد: فرهنگ ازدواج ما از ریشه غلط است ؛200 میلیون جهیزیه خریداری می‌کنیم ولی آن چیزی که قابل استفاده است را تهیه نمی‌کنیم مثلا چرخ خیاطی را که شاید هیچ گاه استفاده ای از آن نشود را هم کنار جهیزیه عروسی قرار می‌دهیم که حتی شاید بلد نباشد یک دکمه بدوزد.
این جامعه شناس با دردسر دانستن جهیزیه اعلام کرد: تشریفات در ازدواج باعث می‌شود که خانواده‌ها‌ تا چند سال زیر بار قرض بروند در صورتی که می‌توانند با خرج کمتر به جای خرید وسایل غیر ضروری به سفرهای تفریحی که بنیان خانواده را آرام نگه می‌دارد بروند. امروز ازدواج یک معامله شده است که پسر می‌گوید من ماشین، خانه وکار دارم پس تو باید یک جهیزیه کامل خریداری کنی حتی لیست جهیزیه تهیه می‌کنند و روزی که عروس وسایلش را به خانه داماد می‌برد مثل یک قرارداد امضا
دوطرفه می‌کنند!
یوسفی در پایان اذعان داشت: باید در کنار ترویج ازدواج به شکل پررنگ‌تر به فرهنگسازی ازدواج درست بپردازیم. باید به جوان بیاموزیم که چقدر می‌تواند زیبا باشد که در طول سال‌ها‌ی زندگیشان وسایل مورد نیاز خود را بخرند نه اینکه همه را در همان ابتدا در جهیزیه جای دهند ؛ باید با کمک فضای مجازی فرهنگ درست ازدواج را آموزش دهیم و جامعه را از این چشم و هم‌چشمی مسموم و کشنده نجات دهیم.