اولتیماتوم به سوء استفاده کنندگان از پروازهاي چارتري


گروه راه و مسکن: پس از حرف و حديث‌هاي فراوان پيش آمده پيرامون ممنوعيت فروش بليت پروازهاي چارتري، وزير راه و شهرسازي به صراحت اعلام کرد که اگر باوجود تذکر ارائه شده به برخي ايرلاين‌ها براي قطع فروش بليت چارتري، اين روند ادامه يابد، مجوز پرواز در آن مسير براي ايرلاين مربوطه لغو خواهد شد.

به گزارش ايسنا، در حالي که محمد اسلامي-وزير راه و شهرسازي- چندي پيش در خصوص ممنوعيت فروش بليت هواپيما به صورت چارتري به صراحت اعلام کرد که فروش بليت پروازهاي برنامه‌اي به صورت چارتري تخلف تلقي مي‌شود و سازمان هواپيمايي کشوري موظف است تا با متخلفان برخورد کند اما در همان زمان اين سازمان اعلام کرد که نمي‌توان شبکه چارتري را به صورت کامل قطع کرد.

علي عابدزاده-رييس سازمان هواپيمايي کشوري- اعلام کرد که نمي‌توان شبکه چارتري را به صورت کامل قطع کرد، چراکه در حال حاضر ۲۰ درصد پروازها چارتري هستند اما مسيرهاي کيش و قشم را از پروازهاي چارتري جدا خواهند شد. موضوعي که در تشريح آن تاکيد شد بليت‌هاي ارائه شده بايد مشمول شرايط ابطال و تغيير باشد و بليت‌هاي غير قابل استرداد و يا غير قابل کنسل به جز در نقاط تعريف شده نظير کيش، قشم و مناطق نفتي که آن هم بايد در قالب بسته سفر ارائه شود و بليت هواپيما يکي از موارد آن است تخلف است و با آن برخورد مي‌شود.

  • اتمام حجت وزير راه

حال وزير راه و شهرسازي در آخرين اظهارات خود اعلام کرده است که به شش ايرلاين براي قطع فروش بليت چارتري تذکر داده شده و اگر تخلف ادامه پيدا کند مجوز پرواز در آن مسير لغو خواهد شد. وي تاکيد کرده است که نبايد شرکت‌هاي هواپيمايي براي تأمين نقدينگي خود دست به چارتر پروازها بزنند و براي منابع مورد نياز بليت‌هاي خود را به شرکت‌ها و آژانس‌هاي مسافري عرضه کنند که اين مسئله موجب شود آنها نيز با قيمت دلخواه خود اقدام به تعيين قيمت بليت هواپيما کنند، چراکه فروش بليت چارتري ضوابطي دارد که بايد در چارچوب آن ضوابط بليت به فروش برسد و اگر ضوابط رعايت نشود اجازه فروش بليت چارتر صادر خواهد شد.

  • نحوه برخورد با متخلفان

به دو طريق با تخلفات صورت گرفته در اين زمينه برخورد خواهد شد، ابتدا اينکه نظارت لازم توسط بازرسان دفتر نظارت سازمان هواپيمايي کشوري انجام و در صورت برخورد مطابق مقررات عمل خواهد شد و علاوه بر اين مردم مي‌توانند گزارش‌هاي خود را پس از پيگيري و عدم نتيجه گيري از شرکت‌هاي هواپيمايي به سايت سازمان هواپيمايي کشوري اعلام کنند. همچنين با شرکت‌هاي هواپيمايي که در نحوه توزيع بليت هواپيما نظارت کامل را انجام ندهند و نيز بر رفتار واسطه‌هايي که هويت شرکت‌ها را زير سوال ببرند، نظارت نکنند مطابق مقررات برخورد خواهد شد.

  • ماجراي ممنوعيت فروش بليت‌هاي چارتري

در حالي که وزير راه و شهرسازي از ممنوعيت فروش بليت هواپيما به صورت چارتري خبر داده بود، اما رئيس سازمان هواپيمايي کشوري اعلام کرد که نمي‌توان شبکه چارتري را به صورت کامل قطع کرد. اسلامي‌در اين خصوص به صراحت اعلام کرد که فروش بليت پروازهاي برنامه‌اي به صورت چارتري تخلف تلقي مي‌شود و سازمان هواپيمايي کشوري موظف است تا با متخلفان برخورد کند. مسأله‌اي که بلافاصله با واکنش سازمان هواپيمايي کشوري روبرو و اعلام شد که بخشنامه الزام شرکت‌هاي هواپيمايي به فروش بليت هواپيما به صورت سيستمي‌از اول بهمن ماه ابلاغ شده است و شرکت‌هاي هواپيمايي، مجاز به فروش بليت چارتري بدون لحاظ بسته سفر نيستند و ارائه بليت هواپيما بايد مشمول ابطال و تغيير باشد. هرچند در آخرين اظهارات، رئيس سازمان هواپيمايي کشوري اعلام کرده است که نمي‌توانيم شبکه چارتري را به صورت کامل قطع کنيم، چراکه در حال حاضر ۲۰ درصد پروازها چارتري هستند اما مسيرهاي کيش و قشم را از پروازهاي چارتري جدا خواهند شد. در نهايت اما وزير راه و شهرسازي در آخرين اظهاراتش اعلام کرده است که نگفته‌ايم تمام پروازهاي چارتري قطع شود بلکه تمام پروازهاي چارتري بايد در قالب بسته سفر به مردم عرضه شوند.