ابهامات اینس تکس

نشست مشترک برجام روزگذشته برگزارشد. نشستی که اولین دیدار بعد از اعلام سازو کار مالی اینس‌تکس است. این در حالی است که متقابلا هیئتی انگلیسی با مقامات بانک مرکزی ایران دیدار داشته‌اند. آیا این‌ها‌ به معنای عملی شدن این سازو کار هست؟
در پاسخ باید بگویم اگر اینس تکس عملی هم شود نباید انتظار خاصی از آن داشت. چرا که اولا اینس تکس بیانگر نفت در برابر غذا و دارو و اقلام کشاورزی و پزشکی است. ثانیا مگر ایران با اتحادیه اروپا چه قدر رابطه تجاری دارد که این ارتباط باعث شود که شما بگویید اروپا با اینس تکس خودرابه نفع ایران در برابر آمریکا قرارمی دهد.
در تحلیل نهایی اروپا زیر چتر آمریکاست. بنابراین اینکه تصور کنیم اینس‌تکسراه بیافتد وضع مملکت خوب خواهد شد چنین نیست.
از سویی در بحث فنی اینس تکس هم خود آقای عراقچی اظهار نظر کرده و گفته است ما خودمان نیز نمی‌دانیم که این چی است؟ وقتی مذاکره کننده ایرانی می‌گوید نمیدانیم سازو کار اینس تکس چیست تکلیف مشخص است.


فرانسه، انگلیس و آلمان اکنون نزدیک به وزارت دارایی فرانسه یک مکانی با هزینهسه هزار یورو سرمایه تاسیس کرده‌اند و نام آن را دفتر اینس تکس پاریس گذاشته‌اند و یک بازنشسته وزارت دارایی فرانسه و چند نفر کارمند نیز استخدام کرده‌اند تا اینس‌تکس را راه بیاندازد. از این طرف هم باید بانک مرکزی ایران سازو کاری دراین زمینه
راه بیاندازد که معلوم نیست چه زمانی این اتفاق بیافتد. اینس تکس هم چیزی نیست که امروز فردا راه بیافتد واگر راه بیافتد قرارنیست کاری کند. فراموش نکنیم در حال حاضر ایتالیا و یونان هم که معافیت داشتند دیگر از ایران نفت نمی‌خرند.
ممکن است عده‌ای این سوال را نیز مطرح کنند که انگلیس چرا اکنون از بانک مرکزی ایران سر در آورده است. انگلیس اکنون نقش سخنگویی تروئیکا را بازی می‌کند این درحالی است که اولا واحد پول این کشور پونداست نه یورو درحالیکه تبادلات ایران باید یورویی باشد و دوما کل تبادلات
ایران و انگلیس باهم شاید‌اندازه یک خانه در انگلیس باشد.