خدا یکی و محبت یکی و یار یکی

آفتاب یزد- گروه اجتماعی: چند وقتی است بحث درباره موضوع چند همسری در محافل مختلف داغ شده است و هر کسی چیزی درباره آن می‌گوید. ماجرا به زمانی بر می‌گردد که حجت‌الاسلام قاسمیان در برنامه بدون توقف به دفاع از چندهمسری پرداخته و گفته بود: «اصلا مسئله تعدد زوجات جزء مسائل اصلی ما نیست چراکه کسانی که بخواهند با دید شهوت‌رانی وارد ارتباط با زن دیگری شوند از بحث ازدواج و نظام خانواده وارد نمی‌شوند، نظام خانواده یک نظام سختی است که افراد یک همسر را هم به زور می‌توانند اداره کنند چه رسد به دو تا، ولی خوب ازدواج موقت و یا چندهمسری هم کارکردهای خودش را دارد. دیدگاه من در این زمینه ترویجی نیست اما به جد از آن دفاع می‌کنم.» همین اظهار نظرات با موجی از اظهارنظرها در رابطه با چندهمسری روبرو شد، اما انتشار پوستری که خبر از برگزاری یک کارگاه چندهمسری می‌داد، حواشی بر سر این موضوع را در فضای مجازی تشدید کرد. برگزاری این کارگاه در تهران موضوعی بود که واکنش‌های منفی را در پی داشت، مسئولیت برگزاری آن با حجت‌الاسلام عسگری موسسه حیات حسنی در شهر قم است. او در این رابطه در گفت‌وگویی با ایرنا گفته بود: «ما سوپر میلیاردرهایی را داریم که بندگان خدا، دوست دارند که زندگی دوم تشکیل بدهند، سفره‌ی دیگری را پهن بکنند اما، جریان فرهنگی غرب زده، فمنیست‌های غرب‌گرا و البته فمنیست‌های مذهبی و حتی مسجدی به همراه قانون... که ایجاد شده، مانع از این واقعیت مهم (چندهمسری) در جامعه ما شده‌اند.» این موضوع با واکنش‌های مختلفی همراه بود و برخی از آن دفاع می‌کرند و برخی مخالف آن بودند اما روز گذشته مقام معظم رهبری حجت را تمام کردند.
روز گذشته پیرو انتساب برخی دیدگاه‌ها و تعبیرات در موضوع «چندهمسری مردان» به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و با توجه به تاثیر آن بر مسائل خانوادگی و شئون اجتماعی، بخش زن و خانواده‌ی KHAMENEI.IR (ریحانه) فتوا و نگاه معظم‌له به این مساله را به شکل مختصر بیان کرد.
به گزارش ایسنا، در نظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بنابر ادله‌ی معتبر دینی چند همسری مردان، مباح اما غیر مستحب است، اما از آنجا که مطابق دلایل قرآنی جواز آن مشروط به اطمینان از رعایت عدالت بین همسران شده است، بنابراین هر گاه از نظر عقلایی عدم تحقق رعایت عدالت بین همسران محتمل باشد، ازدواج مجدد شوهر جایز نیست. همچنین در نگاه کلان معظم‌له به خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی در زندگی انسان و ضرورت شکل‌گیری خانواده و مراقبت و حفاظت از آن، عواملی در استحکام این بنیان الهی و شکل‌گیری آن موثر است از جمله: حفظ محبت و اعتماد متقابل زوجین، اصالت نقش مادری و تربیتی بانوان، پرهیز از راه یافتن نگاه مادی به خانواده و تجمل‌گرایی و رقابت‌های مادی خانواده‌ها، ترویج ازدواج آسان و نقش مهم و موثر والدین در آن، وظیفه‌ی دستگاه‌های حکومتی و رسانه‌ها در تسهیل امر ازدواج جوانان. بر این اساس از آنجا که در جامعه و کشور ما ازدواج مجدد مردان غالباً به ضرر استحکام خانواده و موجب تضعیف محبت زوجین و گاه فروپاشی خانواده است، نگاه معظم‌له به آن خوشبینانه و مثبت نیست و از این روست که این جمله در بیان ایشان تکرار شده است که: «خدا یکی و محبت یکی و یار یکی»