قرارداد سه جانبه تاسیس شرکت مشترک ساخت و تعمیر کشتی پهن پیکر امضا شد

سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش قرارداد تاسیس شرکت مشترک ساخت و تعمیر کشتی‌های پهن پیکر را امضا کردند.
به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این آیین گفت: زمان آغاز به کار دولت یازدهم شرکت کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزو ایکو) به دلیل روش‌های خصوصی سازی که برای رد دیون سهامشان واگذار شده بود، در وضعیت نیمه تعطیل به سر می‌برد و هم شرکت صدرا تعطیل بود.
به گفته محمدرضا نعمت زاده، با تلاش‌های انجام شده و برگزاری جلسات متعدد، صدرا دوباره فعال شد و اختلافات ایوزایکو با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش برطرف و به مشارکت مبدل شد.
وی درباره اهمیت این توافق، تصریح کرد: در گذشته به دلیل اختلافات بین این شرکت‌ها دست کم 100 کشتی از خارج وارد شد، درحالی که با تعامل می‌توانستیم آنها را در داخل تولید کنیم؛ امروز و با امضای این قرارداد منافع مصرف‌کننده و تولیدکننده با هم ادغام شده و یک قرارداد برد- برد است.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این آیین گفت: براساس برنامه راهبردی صنعت کشتی سازی کشور نزدیک به 30 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این صنعت تا سال 1404 نیاز است.
به گفته منصور معظمی، امروز شاهد مشارکت بسیار خوبی در صنعت کشتی سازی کشور هستیم زیرا روحیه تقابل به روحیه تعامل و مشارکت تبدیل شده است.
معظمی اضافه کرد: این برنامه با استفاده از خرد جمعی دست اندرکاران پس از هشت ماه مذاکره تهیه شد و از این پس توانمندی بیشتری را در صنعت کشتی سازی کشور شاهد خواهیم بود.
به گفته وی، یک شرکت مشترک بین ایدرو، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش تشکیل می‌شود که سهم آنها به ترتیب 20، 40 و 40 درصد است و در یک بند آن قید شده است بخشی از سهام شرکت‌های نفتکش و کشتیرانی به شرکای منتخب خارجی واگذار می‌شود.
مدیرعامل شرکت ایدرو ادامه داد: 2 شرکت خارجی سهامدار این مشارکت خواهند بود که به طرف‌های قرارداد مشارکت امروز افزوده می‌شوند.
مدیر صنایع دریایی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در حاشیه این مراسم به ایرنا گفت: شرکت کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزو ایکو) زیرساختی است که با بیش از 2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری از پیش از انقلاب تاکنون در بندرعباس ایجاد شده است.
به گفته «سعید جعفری»، این شرکت از هفت شرکت تشکیل شده است و توانایی ساخت شناورهای کوچک تا سه هزار تن باربری و شناورهای تا 75 هزار تن باربری را دارد.
وی بیان داشت: زیرساخت جدید ایجاد شده در این شرکت، ساخت شناورهای پهن پیکر با ظرفیت تا 300 هزار تن است.
جعفری ادامه داد: بازار آماده‌ای برای تردد نفتکش‌های تجاری در خلیج فارس مهیاست و در وهله نخست به دنبال تعمیر و در مرحله بعد ساخت شناورهای بزرگ هستیم.
وی اضافه کرد: برای تحقق این امر به 300 میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیازمندیم و با یکی از سازندگان شناورهای پهن پیکر از کره جنوبی به توافق رسیده‌ایم که پس از امضای قرارداد مشارکت سه جانبه، اضافه می‌شود.
سایر اخبار این روزنامه
کارخانه فولاد شادگان وارد مدار تولید شد قرارداد سه جانبه تاسیس شرکت مشترک ساخت و تعمیر کشتی پهن پیکر امضا شد بیانیه بیش از 160 تن از استادان و فضلای حوزه علمیه قم در حمایت از حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی دکتر علی مطهری: آقای روحانی را اصلح می‌دانم اعلام حمایت 163 اقتصاددان از دکتر حسن روحانی تاکید آیت‌الله راستی کاشانی بر پرهیز از استفاده جناحی از روحانیت و حوزه‌های علمیه در انتخابات دعوت نماینده مجلس خبرگان از مردم خوزستان برای حضور در انتخابات و حمایت از دکتر روحانی با حضور حداکثری در انتخابات اخلاق را نهادینه کنیم اصفهان: «وصیت هاشمی، حمایت از روحانی » رئیس جمهور در جمع پر شور مردم لرستان: نمی‌گذاریم گروهی اقلیت بر افکار اکثریت مردم حکومت کنند نایب رئیس مجلس: دستاوردهای اقتصادی برجام غیرقابل انکار است دستور هیات دولت برای رسیدگی فوری به مناطق زلزله زده در خراسان شمالی تیم ملی کشتی آزاد ایران با 3 طلا، یک نقره و 3 برنز قهرمان آسیا شد در واکنش به تشکیل شورای انتقالی یمن صورت گرفت؛ تاکید سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب بر لزوم حفظ وحدت یمن حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی: حرم مطهرعلوی با همت خیرین ایرانی نورافشانی می‌شود ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزیده مدیریت جهادی شد در تماس تلفنی با استاندار خراسان شمالی صورت گرفت دستورمعاون اول رئیس‌جمهور برای کمک رسانی فوری به زلزله زدگان استان خراسان شمالی استاندار تهران: راه اندازی کارناوال و کاروان‌های تبلیغاتی ممنوع است سند ملی توسعه فناوری لیزر و فوتونیک بررسی نهایی شد همایش اقتصادی و سرمایه‌گذاری ایران و آفریقا برگزار می‌شود