كروناي جديد سوغات مسافران برگشته از اروپا

تلويزيون ژاپن، روز گذشته به نقل از وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد که چهار نفر که در اوايل ماه جاري ميلادي وارد فرودگاه هاندا توکيو شدند، مبتلا به يک نوع جديد از ويروس کرونا هستند که با ويروس کروناي يافت شده در بريتانيا و آفريقاي جنوبي متفاوت است. اين چهار نفر در سنين نوجواني تا 40 سالگي هستند و همه آنها در ايالت آمازوناس برزيل اقامت داشتند. ابتلاي آنها به ويروس کرونا در روز دوم ژانويه (12 دي ماه 1399) در فرودگاه هاندا تاييد شد. موسسه ملي بيماري‌هاي عفوني نمونه‌هاي آنها را تجزيه و تحليل کرد و دريافت که اين يک نوع جديد ويروس است. نگراني در مورد ويروس‌هاي مختلف کرونا که پيشتر در کشورهاي انگليس و آفريقاي جنوبي کشف شده‌اند، دولت را بر آن داشت تا ورود اتباع خارجي غيرمقيم به ژاپن را متوقف کند.
لزوم شناسايي سريع بيماران
در اين رابطه يک متخصص بيوتکنولوژي پزشکي به «آرمان ملي» مي‌گويد: بزرگترين اشتباهي که باعث انتشار اين ويروس شده را دولت انگلستان انجام داد. آنها پس از سه- چهار ماه که از تاييد جهش اين ويروس مي‌گذشته، تقريبا سه هفته پيش اطلاع رساني کردند و آن زمان ديگر کار از کار گذشته بود. پروفسور علي کرمي، در ادامه خاطرنشان کرد: آنها به‌دليل اينکه سال ميلادي روبه‌ پايان بود و خيلي از افراد مقيم انگلستان به کشورهاي ديگر سفر مي‌کردند و تعدادي از آنها نيز به ايران آمدند، بايد در همان زمان جلوي اين اتفاق را مي‌گرفتند. خوشبختانه در کشور ما تعداد کمي از افراد مبتلا به کروناي جهش يافته شناسايي شده‌اند و با يک‌سري اتفاقات مي‌توان اين ويروس را در داخل ايران ريشه‌کن کرد. وي از مسئولان وزارت بهداشت خواست براي جلوگيري از شيوع اين ويروس، به‌دنبال افرادي باشند که طي چند ماه اخير از انگلستان و کشورهاي اروپايي به ايران بازگشته‌اند، و افزود: اين افراد يا از طريق پروازهاي مستقيم لندن يا از طريق کشور امارات و ترکيه به ايران رسيده‌اند و شناسايي آنها کار دشواري نيست. کشورهايي که توانسته‌اند آمار ابتلا به کروناي جهش يافته را به صفر برسانند، از طريق گذرنامه‌ مسافران آنها را شناسايي و آزمايش کرده‌اند و اگر مبتلا به اين ويروس بودند، در همان مکاني که بودند، قرنطينه شدند.
هشدار نسبت به وضعيت استان‌هاي شمالي


پروفسور کرمي در رابطه با وضعيت شکننده برخي از استان‌ها نيز خاطرنشان کرد: استان‌هاي مازندران و گيلان به دليل حجم بالاي مسافرت‌ها، در آستانه بازگشت به وضعيت قرمز قرار دارند و اگر اين ويروس از طريق چند مسافر به اين استان‌ها وارد شود، با توجه به قدرت سرايت بيش از 70 درصدي ويروس جهش يافته‌اي که به کروناي انگليسي شهرت دارد، مجددا آنها در وضعيت قرمز قرار خواهند گرفت. اقدام فرمانداري‌ها براي مجوز سفر در اين شرايط کاملا اشتباه است. مردم نگران نباشند و خوشبختانه وزير بهداشت به شبکه بهداشت و درمان نامه‌اي زده‌ و اخطار داده‌اند که سريعا مسافراني که تازه وارد ايران شده‌اند را شناسايي نمايند. اگر افرادي که در چهارماه گذشته از انگلستان آمده‌اند، خود را معرفي کنند و با توجه به لغو پروازهاي تهران- لندن در چند وقت اخير، مي‌توان اميدوار بود که اين ويروس همين جا ريشه کن خواهد شد. اين مسافران بايد بدانند که جاي هيچگونه نگراني وجود ندارد و فقط آزمايشي از آنها گرفته مي‌شود که بدانيم آنها سالم هستند يا مبتلا شده‌اند، اما اگر نکات مذکور رعايت نشود، مانند انگلستان با موج جديد و بسيار خطرناک‌تري از شيوع کرونا روبه‌رو خواهيم شد. ما از افرادي مي‌ترسيم که هيچگونه علامت بيماري ندارد، اما ناقل هستند. 90 درصد افرادي که کرونا وارد بدنشان مي‌شود، سيستم جسماني قوي دارند و ويروس را نابود مي‌کنند، پس افرادي که سه چهار ماه قبل وارد ايران شده‌اند، به احتمال زياد در مدت 15 روز نخست ويروس را نابود کرده‌اند.
روند ثبات در آمار کرونا
آمار شيوع کرونا در کشور همچنان روند ثابتي را طي مي‌کند. از روز يکشنبه (21 دي) تا دوشنبه (22 دي) 6هزار و 208 بيمار جديد در کشور شناسايي که 642 نفر از آنها بستري شدند. 91 بيمار نيز جان خود را از دست دادند و 4568 نفر از بيماران مبتلا به کوويد19 در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس آخرين تحليل‌ها، 7 شهرستان ساري، آمل، فريدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوي در استان گلستان در وضعيت قرمز قرار دارند. همچنين 30 شهرستان در وضعيت نارنجي، 219 شهرستان در وضعيت زرد و 192 شهرستان در وضعيت آبي قرار گرفته‌اند.