رئیسی: به اقتصاد مقاومتی در گذشته بی‌توجهی شد

به گزارش مهر، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور که به عنوان میهمان روز اول دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم سخنرانی کرد، ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس گفت: از خداوند برای شهدا، علو درجات و برای جانبازان، عافیت و سلامت کامل را مسئلت می‌کنیم.
رئیسی تأکید کرد: در حوزه‌های فرهنگ، سیاست و اقتصاد که مباحث عمده و دارای اولویت کشور هستند، شرایط به نحوی است که همه ظرفیت‌ها و امکانات مادی و معنوی در جهت رسیدن جامعه به رهنمود‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مشخص شده است و ما به عنوان مسئولان این نظام باید بدانیم در این عرصه‌ها هم متناسب با نیاز کشور و هم متناسب با آرمان‌های بلند کشور چه باید کنیم، چراکه در بخش‌هایی که بر اساس رهنمود‌های امام راحل و رهبری معظم انقلاب عمل شده است، شاهد جلوه‌های پیشرفت هستیم و در بخش‌هایی که این اتفاق نیفتاده و با نگاه‌های دیگر حرکت کرده و شاهد بی‌تفاوتی نسبت به رهنمود‌های امامین انقلاب بوده‌ایم، دچار مشکلاتی هستیم که باید برای رفع آن‌ها تلاش کنیم.
رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به موفقیت‌های سیاست خارجی گفت: اگر دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی موفقیت‌هایی داشته است، در پرتو عمل به رهنمود‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بوده است و اگر نواقصی هست از ماست. اگر به آنچه رهبر معظم انقلاب ترسیم کرده‌اند عمل شود، کشور پیشرفت می‌کند و سیادت و آقایی کشورمان حفظ می‌شود. بحمدالله ما منظومه‌ای از نگاه‌های ایشان در حوزه‌های مختلف را رو‌به‌روی خود داریم که باید آن را با تلاش و مجاهدت شبانه‌روزی اجرایی کنیم و باور ما این است که با امیدواری و فرهنگ «ما می‌توانیم» می‌توانیم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم.
باید به خط مشی ترسیم‌شده از سوی رهبری درباره اقتصاد مقاومتی توجه می‌شد


رئیسی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد اگر به خط مشی ترسیم‌شده از سوی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در قالب اقتصاد مقاومتی توجه می‌شد، وضع امروز کشور متفاوت بود، افزود: در حوزه‌های فرهنگ و سیاست نیز اگر رهنمود‌ها و نظرات ایشان به طور کامل عملیاتی می‌شد، قطعاً شرایط بهتری نسبت به وضع فعلی داشتیم.
رئیس‌جمهور کشورمان سپس با تشریح اوضاع اقتصادی کشور در آغاز به کار دولت سیزدهم گفت: در حوزه اقتصادی، دولت در حالی آغاز به کار کرد که در شرایط خاصی به سر می‌بردیم و با کسری بودجه، تورم و مشکلات دیگر روبه‌رو بودیم که ما باید آن‌ها را جبران می‌کردیم که به لطف خداوند حل شد.
تلاش کردیم تورم مهار شود
رئیسی در ادامه به مقایسه وضعیت کسری بودجه کشور، تورم و اشتغال در آغاز به کار دولت سیزدهم و شرایط فعلی پرداخت و افزود: با مقایسه رشد اقتصادی در قبل از سال۱۴۰۰ ملاحظه می‌شود که در سال۱۴۰۱ تلاش شد تورمی که همه را رنج می‌داد مهار شود. در واقع، تورم محصول کسری بودجه و رشد نقدینگی است. در سال۱۴۰۱ تلاش کردیم مصارف و منابع، تراز باشد و همخوانی داشته باشند تا کسری بودجه نداشته باشیم که طبق اعلام مرکز آمار، در آن سال کسری بودجه نداشتیم. رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد ۴۲درصد بود و الان ۲۲ تا ۲۶درصد است و پیش‌بینی می‌کنیم تا آخر سال این عدد روی ۲۵درصد تثبیت شود.
وی گفت: رشد اقتصادی که حاصل افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری است، در بهار امسال بنا به اعلام مرکز آمار ایران ۲/۶درصد بوده است. سازمان بهره‌وری اعلام کرد امروز ۵/۳درصد رشد بهره‌وری داریم که اگر چه هنوز مطلوب ما نیست، اما رشد مهمی است. در موضوع اشتغال، دوسوم از استان‌های کشور مشکلی ندارند و از وضعیت بحرانی به وضعیت عادی رسیده‌ایم و فقط در حوزه اشتغال افراد تحصیلکرده باید تلاش شود.
در پایان دولت از واردات گندم بی‌نیاز می‌شویم
رئیس‌جمهور بیان کرد: در سالی که دولت سیزدهم مستقر شد، میزان خرید گندم از کشاورزان ۵/۴میلیون تن بود، ولی سال گذشته ۵/۷میلیون تن گندم خریداری شد و امسال بیش از ۱۰میلیون تن خریداری می‌شود و برنامه‌ریزی ما این است که در پایان دولت، نیاز به واردات گندم نخواهیم داشت.
رئیسی با تأکید بر اینکه عمیقاً معتقدیم می‌توانیم مشکلات کشور را حل کنیم، تصریح کرد: در همه حوزه‌ها کار‌های بسیاری انجام شده و در حال انجام است و برای ما امیدوارشدن مردم، مهم است و مقام معظم رهبری نیز بر این نکته تأکید فرموده‌اند که باید برای تقویت ایمان و امید مردم تلاش کنیم و هر کاری که باعث ناامیدی مردم شود، از نظر دولت، همراهی با دشمنان است.