همکاری آمریکا برای توسعه وزنه‌برداری زنان ایرانی؛

ایران یکی از قوی‌ترین تیم‌های وزنه‌بردار جهان را دارد و مردان این رشته در بازی‌های المپیک تاکنون هفت مدال طلا را از آن خود کرده‌اند. به همین علت جای خالی زنان ورزشکار در این رشته همواره احساس می‌شده است. مساله حجاب زنان ورزشکار از معضلاتی است که مانع از حضور آنان در بسیاری از رشته‌های ورزشی می‌شود.
تیم مردان ایالات متحده در بهار سال آینده در اهواز به رقابت خواهند پرداخت و آمریکایی‌ها نیز قصد دارند زنان ورزشکار، مربیان و مقامات فنی را نیز به این مسابقات بفرستند. زنان ورزشکار آمریکایی مربیان و مقامات فنی را آموزش خواهند داد و مسابقات دوستانه‎ای میان زنان ورزشکار ایران و ایالات متحده برگزار خواهد شد.
عربستان سعودی نیز تصمیم دارد که زنان خود را به مسابقات بین‎المللی وزنه‌برداری اعزام کند. این تصمیم به دنبال تغییراتی گرفته شده است که در ماه‌های اخیر درباره زنان این کشور اعمال شده.
پیش از این سیدعلی شاهرخی، دبیر کمیته استعدادیابی فدراسیون وزنه‌برداری درباره پوشش زنان وزنه‌بردار ایرانی گفته بود که با طراحی لباس مناسب و باحجاب و موافقت فدراسیون جهانی بانوان ایرانی از امسال فعالیت خود را در این رشته شروع خواهند کرد.


زنان تا سال ۱۹۸۳ اجازه حضور در رقابت‌های وزنه‌برداری را نداشتند. پس از تغییر قوانین فدراسیون، زنان از سال ۱۹۸۷ در مسابقات جهانی شرکت کردند و از سال ۲۰۰۰ وارد رقابت‌های المپیک شدند.
فدراسیون وزنه‌برداری ایران و آمریکا برای توسعه وزنه‌برداری زنان در ایران با هم همکاری خواهند داشت. یکی از آخرین موانع برابری جنسیتی در وزنه‌برداری سال آینده برطرف می‌شود زمانی که زنان از ایران و عربستان سعودی برای اولین بار در مسابقه بین‌المللی رقابت می‌کنند. این دو کشور بزرگ‌ترین کشورهای اسلامی هستند که هرگز در مسابقات وزنه‌برداری زنان شرکت نکرده‌اند. زنان از سال 1987 در قهرمانی جهان و از سال 2000 در المپیک رقابت کرده‌اند، اما چندین کشور اسلامی از جمله این دو کشور به علاوه کویت، بحرین، عمان، سومالی و لیبی هرگز در مسابقات وزنه‌برداری حاضر نشده‌اند. رییس فدراسیون وزنه‌برداری ایران گفت: «ما کمیته زنان فدراسیون وزنه‌برداری ایران را تاسیس کرده‌ایم و ورزشکاران زن بااستعداد داریم. آنها مانند ورزشکاران مرد ظرفیت بالایی دارند و امیدوارم با پوشیدن لباس‌های ویژه برای ورزشکاران مسلمان بتوانند در آینده نزدیک در مسابقات بین‌المللی شرکت کنند.»
انتظار می‌رود که مرادی، همچنین عربستان سعودی، در هفته آینده در مسابقات جهانی که قرار است روز سه‌شنبه (28 نوامبر) آغاز شود، جزییات بیشتری را در این مورد بیان کنند. با وجود اینکه رییس‌جمهوری آمریکا اعلام کرده ایران یکی از بزرگ‌ترین دشمنان این کشور است اما این احتمال وجود دارد ایران رقابت دوستانه‌ای با آمریکا در وزنه‌برداری داشته باشد.
در حالی که ترامپ ایران را در لیست سیاه خود قرار داده اما آمریکا در نظر دارد وزنه‌برداران زن خود را در ماه مارس به ایران اعزام کند و مردان وزنه‌بردار آمریکایی نیز در مسابقات جام فجر در ایران شرکت خواهند کرد.
فدراسیون ایران در مذاکره‌ای که با فدراسیون آمریکا داشته از آنها دعوت کرده در مسابقات جام فجر حضور داشته باشند که آمریکا نیز به این دعوت پاسخ مثبت داده و قرار است تیم‌های مردان و زنان این کشور در جام فجر که به میزبانی اهواز برگزار می‌شود، شرکت کنند.
فیل اندروز، مدیر اجرایی فدراسیون وزنه‌برداری آمریکا در این مورد بیان کرد: ما با فرهنگ ایران کاملا موافقت کرده‌ایم و به وزنه‌برداران، مربیان و نمایندگان فنی زنان این کشور کمک می‌کنیم. این موضوع به ارتباطات خوب بین‌المللی زنان بین دو کشور منجر می‌شود. مرادی از ایالات متحده دعوت کرده است تا در جام فجر شرکت کنند و همچنین از آنها خواسته است تا یک تیم زنان نیز به ایران بفرستند. آمریکایی‌ها هر دو مورد را پذیرفته‌اند و زنانی را به‌عنوان وزنه‌بردار، مربی و مقامات فنی اعزام خواهند کرد. ما از مسایل فرهنگی ایران پیروی خواهیم کرد و برای آموزش مربیان زن و مقامات فنی کمک خواهیم کرد. همه چیز در اصل توافق شده و در حال کار روی جزییات هستیم.
او ادامه داد: با وجود تفاوت‌های سیاسی بین کشورهایمان، ما همیشه رابطه بسیار خوبی با فدراسیون وزنه‌برداری ایران داشته‌ایم. مشارکت ما ایده IWF بود. می‌دانم که ایران به‌عنوان یک کشور موفق در این ورزش نمی‌خواهد بدون اینکه سطح موفقیت بانوان را تعیین کند آنها را در رقابت‌های بین‌المللی شرکت دهد به همین دلیل ما مشتاق کمک به آنها در رسیدن به این سطح هستیم.
آتیلا آدامفی دبیرکل فدراسیون جهانی نیز گفت: اجرای این برنامه‌ها برای زنان خبر خوبی است. این برای ایران بسیار مهم است چراکه ایران در وزنه‌برداری مردان در سطح بسیار بالایی قرار دارد اما در بخش بانوان صفر است. همکاری ایران و آمریکا برای کمک به وزنه‌برداران زن بسیار خوب است و این موضوع نشان می‌دهد ورزش بالاتر از سیاست قرار دارد. فدراسیون جهانی وزنه‌برداری قانون خود را در خصوص حجاب از سال 2011 تغییر داد تا زنان مسلمان بتوانند با پوشش در مسابقات شرکت کنند.
شش سال از تصویب این قانون گذشته و ما هنوز چیزی نشنیده‌ایم. مذاکراتی درباره حضور بانوان ایرانی و عربستانی از سال گذشته صورت گرفته اما آنها هنوز چیزی به ما نگفته‌اند. من نمی‌دانم این کشورها اجازه خواهند داد زنان در مسابقات شرکت کنند یا اینکه آنها فقط بانوان را تشویق به این کار می‌کنند.