یک پرونده؛ دو قربانی

آفتاب یزد – گروه اجتماعی: سرانجام داستان زندگی امیرحسین شامگاه پنجشنبه با اعدامش به پایان رسید. داستانی که خود آن را رقم زد؛ آنهم در 22فروردین ماه سال 95. روزی که زندگی دخترانه یک دختر بچه افغان را به طرز دلخراشی از او گرفت و همه را در بهت و حیرت فرو برد و دل‌ها و قلب‌های مردم ایران را به درد آورد. به گفته پدر ستایش شش ساله، او آن روز برای خرید بستنی از منزل خارج شد اما دیگر هیچ وقت برنگشت. چرا که امیر حسین، پسر همسایه‌شان که 17سال بیشتر نداشت دچار وسوسه شیطانی می‌شود و ستایش را می‌رباید و بعد از آزار و اذیتش او را به قتل می‌رساند. بعد از این اتفاق، دادستانی شهرشان(ورامین) بر رسیدگی ویژه و خارج از نوبت به پرونده تاکید کرد و از نخستین لحظات وقوع این جنایت، رسیدگی به این پرونده به طور ویژه و خارج از نوبت در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفت. امیرحسین بارها پای میز محاکمه قرار گرفت و در نهایت از سوی شعبه ۷ دادگاه کیفری یک تهران، به اتهام قتل عمد به قصاص نفس، به اتهام تجاوز به عنف به اعدام و در مورد اتهام جنایت بر میت به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود که این حکم به تایید دیوان عالی کشور رسید.
امیرحسین قبل از اینکه حکم اعدامش اجرا شود بارها ابراز پشیمانی کرده و در گفتگو با روزنامه شرق گفته بود: « موقعی که دادگاه‌ داشتیم و خانواده ستایش می‌آمدند خیلی سخت بود. شرمنده‌شان بودم. دلم می‌خواهد خانواده ستایش گذشت کنند.» پدر و مادرش دست به دعا بودند تا شاید خانواده دخترک از گناه نابخشودنی پسرشان بگذرند و فرصت دوباره‌ای برای زندگی به او بدهند اما این حکم در حضور مسئولان قضایی در زندان شهید رجایی کرج اجرا شد.

اعدام برای ما مایه خوشحالی نبود اما. ..


پدر ستایش قریشی پس از اعدام قاتل دخترش که صبح روز پنجشنبه اجرا شد، نامه‌ای را خطاب به مردم ایران و مهاجران افغانستانی ساکن ایران نوشت. متن این نامه به شرح زیر است:
« قاتل دختر عزیزم، ستایش، قصاص شد، برطبق قوانین ایران، کشوری که بیشتر عمر من و فرزندانم در آن گذشته است. تقریباً یک سال و 10 ماه است که از آن اتفاق می‌گذرد و هر روز برای ما سخت گذشته است. خبر قتل دختر دیگرم، آتنا اصلانی داغ ما را تازه و همه مردم ایران را ناراحت کرد و قصاص قاتل او درخواست همه مردم ایران بود. ولی امروز که حکم قصاص قاتل ستایش عزیزم اجرا شد، برای ما مایه خوشحالی نبود. چون امروز خانواده دیگری، مثل ما، فرزندش را از دست داد.فرزندان ما،
هر چه باشند و هر کاری که کرده باشند، حاصل عمر و زندگی ما هستند و دوست‌شان داریم. ستایش ما به ناحق از میان ما رفت، ولی قاتل او هم فرزند خانواده‌ای مثل خانواده ما بود. درست است که قصاص حق است و باید تسلیم خواست خدا و قانون بود، ولی به هر حال خانواده‌ای از برادران ایرانی‌ام، امروز در غم فرزند نشسته است. قصاص درخواست من و خانواده من بود تا مرهمی باشد بر زخم از دست دادن دختر کوچکم. و برای ما افغانستانی‌های ساکن ایران، اجرای عدالت آرزوی
بزرگی است.
تمام عمر در میان برادران ایرانی‌مان با آرامش زندگی کرده‌ایم و برای خود اعتبار و آبرو خریده‌ایم. مردم محله ما در ورامین به ما احترام می‌گذارند، چون چیزی جز زحمت صادقانه از ما ندیده‌اند و سعی کرده‌ایم در سرزمین برادران هم دین و هم زبان‌مان، که با بزرگی ما را پذیرفته‌اند، نان حلال برای خانواده‌مان ببریم. این قصاص، برای من و خانواده‌ام و برای ستایش عزیزم و البته برای کل ملت ایران و مهاجرین افغانستانی، آرامش و عزت به همراه خواهد آورد. از همه وطنداران افغانستانی و برادران ایرانی‌ام که ما را در این غم همراهی کردند سپاسگزارم. امیدوارم دیگر هیچ وقت و برای هیچ خانواده‌ای، چنین روزهای سختی پیش نیاید.
شیرآقا قریشی»

واکنش کاربران
از سوی دیگر اعدام امیرحسین با بازتاب‌هایی ازسوی کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه بود.
یکی از کاربران که اهل افغانستان است در این مورد نوشته است:« ممنون ازحکومت ایران که
به وعده خود عمل کرد.»
دیگری نوشت:« امیرحسین به سزای عملش رسید اما کم نیستند نوجوانان پسری که... باید فرزندان ایران را امروز دریابید!».
دیگری نوشت:« خبرتلخ است؛ قاتل ستایش اعدام شد. کودکی نکرد، جوانی ندید و زندگی
دو خانواده را تباه کرد.»
کاربران دیگر نوشته‌اند: «امیرحسین قاتل ستایش اعدام شد اما هنوز هم معلوم نیست که چرا چنین کرد؟»، «هروقت می‌بینم یکی قراره اعدام شه، خودمو‌ سعی می‌کنم جای اولیای دم بذارم، من از خون بچه ‌شش ساله‌ای که به اون فجاعت کشته شه
نمیتونم بگذرم»،«امیدوارم دیگر شاهد چنین رخدادهای وحشتناکی نباشیم که پسری دختری را به بدترین نحو بکشد و خودش اعدام بشه.»، فراموش نکنیم امیرحسین هم مثل ستایش یک قربانی بود. ای کاش نهادها و سازمان‌های مسئول مثل وزارت آموزش و پرورش وارد موضوع شوند و نسبت به این مسائل هشیار بوده و راهکاری بیندیشند.