گزینه‌های نهایی تصدی شهرداری تهران مشخص شدند 7 کاندیدا برای «بهشت»

گروه سیاسی – چهارشنبه شب بالاخره منتخبان شورای شهر پنجم تهران دور هم جمع شدند تا پس از گمانه‌زنی‌ها و رایزنی‌های فراوانی که در روزهای گذشته درباره گزینه‌های شهرداری پایتخت انجام شده بود، لیست گزینه‌های نهایی خود برای نشستن بر صندلی ریاست ساختمان بهشت را تعیین کنند.
بر طبق اظهارت مرتضی الویری مقرر شده بود تا ۳۱ خرداد هر کدام از اعضا سه نفر را به ‌عنوان نامزد به اعضای منتخب شورای شهر معرفی کنند. هر نامزد برای آن که وارد مرحله بعد شود باید حداقل رای پنج نفر از اعضا را با خود داشت. به گفته او، این رای‌گیری تا اوایل تیر ادامه داشته و قرار بوده تا لیست گزینه‌ها دوم تا سوم تیر مشخص شود. در مرحله بعد شورای شهر به یک لیست پنج‌نفره رسیده و این پنج نفر موظف بوده‌اند تا چهارم تیر تفاهمنامه یا میثاقنامه‌ای را که توسط اعضای شورا تنظیم شده، امضا کنند. نامزدها تا ۲۰ تیر فرصت داشتند برنامه و کادر پیشنهادی خود را برای شهرداری تهران ارائه کنند. این برنامه‌ها به مدت یک هفته توسط نامزدها در جلسه شورای شهر مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است. بر طبق اظهارات الویری ساز و کار بر این بود که ۲۸ تیر رای‌گیری انجام  شود و تعداد نامزدها از پنج نفر به دو نفر برسد. اما روز چهارشنبه گرچه براساس برنامه، رای‌گیری در زمان مقرر اتفاق افتاد اما به جای نام دو نفر ابتدا لیست ۲۴ نفره‌ای از گزینه‌های احتمالی شهرداری تهران به بیرون درز کرد که کمی بعد نام ۷ نفر به عنوان گزینه‌های نهایی شهرداری مطرح شد.
از گزینه‌های اولیه تا 7 نفر نهایی
عباس آخوندی، معصومه ابتکار، علی اصغر احمدی، سید محمدعلی افشانی، حبیب‌الله بی طرف، وفا تابش، اکبر ترکان، احمد ترک‌نژاد، قاسم تقی‌زاده خامسی، محمد پژمان، علیرضا جاوید، سید محمود حسینی، پیروز حناچی، محمدصادق خرازی، سید ابوالفضل رضوی، محمد ستاری‌فر، محمد شریعتمداری، الهه کولایی، سید حسین مرعشی، محسن مهرعلیزاده، حجت میرزایی، محمدعلی نجفی، محسن نریمان و رضا ویسه، کاندیداهای اولیه اعضاء برای شهرداری تهران بودند. با اعلام این اسامی مشخص شد که محسن هاشمی که رکورددار رای در انتخابات شورای شهر تهران است، با وجود درخواست‌ها برای داوطلب شدن وی برای سمت شهرداری تهران اعلام کرده که منتخبان نامش را به عنوان نامزد شهرداری تهران پیشنهاد ندهند. بنابراین نام او از میان گزینه‌هایی که احتمال حضورش در شهرداری تهران بالا بود حذف شد. همزمان با برگزاری جلسه نیز افشین حبیب‌زاده عضو منتخب شورای تهران در کانال تلگرامی خود از انصراف علی‌اصغر احمدی و معصومه ابتکار از کاندیداتوری شهرداری تهران خبر داد. محمود حجتی نیز از پیش از این درباره تصدی شهرداری تهران عذر خواسته بود.


به دنبال رای‌گیری نهایی نجفی با (۲۱رای)، مرعشی با (۲۰رای)، کولایی با (۱۶ رای)، افشانی با (۱۴ رای) بیطرف با (۱۲ رای)، شریعتمداری با (۱۱رای) و مهرعلیزاده با (۹رای)، و گزینه‌های نهایی شهرداری تهران شدند. این در حالی بود که شبکه خبر صداوسیما، همان روز به اشتباه از انتخاب شهردار تهران خبر داد و نجفی را شهردار جدید پایتخت دانست! این در حالی بود که با توجه به شروع به کار نکردن شورای شهر پنجم، اساسا چنین اتفاقی نمی‌توانست بیفتد.
با این حال آن طور که الویری شهرداری سابق تهران گفته است شورای شهر قصد دارد این فرآیند را تا هفته اول مرداد به اتمام برساند و به نامزد نهایی دست پیدا کند. بر طبق اظهارات او، دو نامزد در اولین جلسه رسمی شورای شهر حضور پیدا می‌کنند تا برنامه‌های خود را ارائه دهند. در آخرین مرحله پس از ارائه برنامه دو نامزد رای‌گیری در جلسه علنی شورا صورت می‌گیرد و شهردار آینده تهران مشخص می‌شود. همچنین به گفته زهرا نژادبهرام، دیگر عضو منتخب شورای پنجم، این کاندیداها دو هفته فرصت دارند تا برنامه خود را به شورای منتخب اعلام کنند.
کاندیداهای شهرداری تهران چه سوابقی دارند؟
در جمع کاندیداهای نهایی شهرداری تهران، محمدعلی نجفی اکنون مشاور امور اقتصادی رئیس‌جمهوری، عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری و عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی است و دبیر سابق ستاد هماهنگی اقتصادی، سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در کارنامه دارد. نجفی از بنیان‌گذاران حزب کارگزاران سازندگی، عضو هیئت علمی (بازنشسته) دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف و رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز هست. در پاییز ۱۳۸۵ با قرار گرفتن در لیست ائتلاف اصلاح‌طلبان نامزد شرکت در انتخابات شورای شهر تهران شد و توانست همراه با احمد مسجد جامعی، معصومه ابتکار و هادی ساعی در جمع ۱۵ نفره شورای شهر تهران قرار بگیرد.
حسین مرعشی نیز سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی است و نمایندگی مردم در دوره‌های پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد. او در دوران ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دولت پنجم استاندار کرمان و در دولت ششم، رئیس دفتر او بود. او دو دوره نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی و در دوران ریاست جمهوری دولت اصلاحات معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بوده است.
الهه کولایی محقق، نویسنده و استاد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاح‌طلب است. او که نماینده مجلس شورای اسلامی در کمیسیون حقوق بشر اسلامی در سال‌های ۸۳-۱۳۷۹ و همچنین عضو شورای پژوهشی، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بوده، تنها زنی است که به عنوان گزینه شهرداری تهران بعد از کناره‌گیری معصومه ابتکار بیشترین رای را برای شهرداری تهران آورده است.
سید محمدعلی افشانی هم‌اکنون استاندار فارس است. پیش از این معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ‏نوسازی و تجهیز مدارس کشور بوده است. همچنین در سابقه کاری او معاونت استانداری استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و ‏سمنان دیده می‌شود. افشانی به دلیل کارنامه درخشان مدیریتی و کارشناسی در طول ٣۵ سال فعالیت نشان‌ها و تقدیرنامه‌های بسیاری دریافت کرده است که مهم‌ترین آنها شامل: اخذ نشان درجه ٢ سازندگی در سال ١٣٨۴ از دست رئیس‌جمهوری وقت، لوح تقدیر مدیر ‏نمونه ملی از معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و لوح تقدیر عملکرد از وزرای کشور، آموزش و ‏پرورش، جهاد کشاورزی، علوم، ورزش و جوانان و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است. ‏
حبیب‌الله بیطرف نیز هم‌اکنون به عنوان معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت ایران و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران فعالیت می‌کند. او در فاصله سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ استاندار یزد بود. از ابتدای سال ۱۳۶۹ تا پایان سال ۱۳۷۳ به مدت پنج سال، در سمت معاون آموزشی وزارت نیرو فعالیت داشته است. بیطرف در دولت‌های هفتم و هشتم، در کابینه اول و دوم دولت اصلاحات، به عنوان وزیر نیرو فعالیت می‌کرده است. او دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشکده فنی دانشگاه تهران است. محمد شریعتمداری هم در حال حاضر معاون اجرایی رئیس‌جمهوری ایران، جانشین رئیس‌جمهوری ایران در شورای عالی ایرانیان، شورای عالی فضایی و شورای استاندارد و تحقیقات صنعتی است. او در آغاز کار دولت یازدهم، بیست روز سرپرست وزارت ورزش و جوانان و در دولت اول و دوم دولت اصلاحات وزیر بازرگانی بوده‌است. او از سال ۱۳۸۵ تا کنون عضو شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران و رئیس کمیسیون اقتصادی شورا است.
محسن مهرعلیزاده در کارنامه خود معاونت رئیس‌جمهوری و ریاست سازمان تربیت بدنی دولت اصلاحات را دارد و یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری نیز در سال ۸۴ بود. او خود برای انتخابات شورای شهر پنجم نامزد شد، اما پس از اعلام لیست‌نهایی شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان انصراف داد. او رئیس فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های زورخانه‌ای و عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش است. او همچنین وی در دوره اول دولت اصلاحات استاندار خراسان بوده است.
در این جمع گفته می‌شود که محمدعلی نجفی علی‌رغم رای اکثریت قاطع اعضای منتخب شورا، به دلیل مشکلات جسمی که پیشتر نیز باعث شده بود از ریاست سازمان میراث فرهنگی کنار رود و همچنین مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را در دولت یازدهم نپذیرد، احتمال دارد از پذیرش مسئولیت شهرداری تهران نیز انصراف دهد. حسین مرعشی نیز پیشتر گفته بود علاقه‌ای به پذیرش شهرداری تهران ندارد و از تصدی این سمت خودداری خواهد کرد. باید دید وی بر سر حرف خود باقی خواهد ماند یا خیر! درباره الهه کولایی نیز از سوی برخی اصلاح‌طلبان به دلیل آن چه نداشتن رزومه کافی برای تصدی سمت شهرداری تهران مطرح شده است، انتقادهایی وجود دارد. علاوه بر این‌ها، محمد شریعتمداری نیز ممکن است به دلیل حضور و فعالیت در دولت دوازدهم، قید حضور در ساختمان بهشت را بزند.
سایر اخبار این روزنامه
چرا سرمایه گذاران خارجی حوزه فست فود و رستوران علاقمند به حضور در ایران شده اند؟ سخنان رئیس‌جمهوری در مورد فراجناحی بودن کابینه بررسی شد نوبت آرای 42 میلیونی شبکه های قاچاقی که 5/99 درصد سود کولبرها را به جیب می زنند زیر بارِ درد محمدعلی وکیلی وقتی سنسورهای جامعه ازکارمی افتند «ابتکار» اقدام کویت مبنی بر کاهش تعداد دیپلمات‌های ایرانی را بررسی می کند لغزش بند بازها مراجع قضایی با توزیع مواد مخدر دولتی موافقت کردند بازگشت مواد مخدر به نظام قدیم ماندگاری سکانس ها و صحنه هادر قاب دوربین چگونه رقم می خورد؟ سازمان حفاظت محیط زیست دولت یازدهم چقدر موفق بوده است؟ مسیر سبز هشتمین کمیسیون برجام در وین برگزار شد پیام برجامی ایران از اروپا تا آمریکا گزینه‌های نهایی تصدی شهرداری تهران مشخص شدند 7 کاندیدا برای «بهشت» پایگاه اطلاع‌رسانی و کانال فراکسیون امید مجلس آغاز به کار کرد در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری مطرح شد مجلس یادبود بانوی ریاضی ایران در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد اشک‌هایی برای مریم میرزاخانی راه دشوار روزنامه‌هاى ترقی‌خواه