حاشيه هاي تعيين يك مكان

اعتراضات روز هاي اخير گروه‌هايي از مردم به مشكلات اقتصادي و معيشتي و خساراتي كه به اماكن عمومي شهري وارد شد، اعضاي شوراي شهر تهران را به اين فكر انداخت كه در قالب طرحي دوفوريتي، ايده سال هاي اخير براي اختصاص داده مكاني براي بيان اعتراضات شهروندان را اجرايي كنند. در جلسه ديروز شوراي شهر تهران، 17 عضو شورا طرحي دو فوريتي را پيشنهاد دادند تا شهرداري موظف به پيش بيني و تعيين مكاني براي انجام اعتراضات مردمي كند تا از اين پس، نظمي به اعتراضات مردمي در حوزه هاي مختلف عملكرد دستگاه‌ها داده شود.
موضوعي كه البته ميان فعالان سياسي موافقان و منتقداني دارد و موافقان از شنيده شدن بهتر صداي اعتراض مردم در اين طرح مي گويند و مخالفان نيز نگراني از آن دارند كه اين طرح مي تواند بيان اعتراضات را از اثر‌بخشي خارج كند. با اين حال بررسي و تصويب اين طرح دو فوريتي در شوراي شهر تهران، البته موافقان و مخالفاني داشت كه پس از مدت‌ها، چالشي را به ميان اعضاي شورا آورد.احمد مسجدجامعی در جریان ارائه طرح دوفوریتی به منظور ایجاد مکانی برای اجتماعات قانونی درزمينه تحقق حقوق شهروندی و صیانت از آزادی بیان گفت كه مردم حق دارند انتقادات و اعتراضات خود را به شیوه درست و قانونی مطرح کنند.
وی با اشاره به مدیریت شهری در این دوره بیان کرد: برهمین اساس این طرح ارائه شده است تا مکان مناسبی برای بیان انتقادات و حتی اعتراضات به شیوه درست برای شهروندان تهرانی فراهم شود. در اکثر کشورها این مکان از سوی مسئولان در نظر گرفته شده است و به همین دلیل ما نیز پیشنهادی را بر همین اساس ارائه کرده‌ایم. باید به حقوق شهروندی احترام گذاشته شود؛ ضمن اینکه در بیان اعتراضات باید به شیوه درست عمل کرد. بوستان‌هایی ازجمله بوستان گفت‌وگو وحتی پارک لاله برای این موضوع مکان مناسبی هستند که البته در این زمینه باید مدیریت شهری تصمیم‌گیری کند.شهربانو امانی، ديگر عضو شورای شهر تهران و به عنوان یکی از موافقان طرح اشاره شده بیان کرد: شورای پنجم با توجه به رای بالایی که از مردم تهران کسب کرده است، وظایف سنگینی را برعهده دارد و این در حالی است که شهروندان تهرانی شورا، این دوره را به رسمیت شناخته‌اند.يكی از وظایف ما، اصل ۲۷ قانون اساسی است و بايد کمک کنیم این اصل اجرایی شود و مردم بتوانند مطالبات خود را پیگیری کنند. این طرح می‌تواند در راستای حقوق شهروندی و بیان مطالبات و اعتراضات مردمی به صورت آرام در یک مکان مشخص شده باشند.
رعایت حقوق شهروندی مورد توجه دستگاه‌های مختلف از جمله دولت قرار بگیرد. با تصویب این طرح می‌توانیم مکان مناسبی برای بیان اعتراضات شهروندان تهرانی ایجاد کنیم و مردم بتوانند اعتراضات و انتقادات خود را به صورت قانونی به گوش مسئولان، شهردار و حتی شورای شهر تهران برسانند. این اقدام در راستای حقوق شهروندی و نهادهای مدنی است و قاعدتا از ورود افرادی که بخواهند به گونه‌ای این اعتراضات را به آشوب و اغتشاش بکشانند، جلوگیری می‌شود. افشین حبیب‌زاده، دیگر عضو شورای شهر تهران اما با انتقاد از طرح اشاره شده گفت: این‌گونه مکان‌ها ارتباطی به شهرداری ندارد و قاعدتا این موارد باید از طریق دستگاه‌های امنیتی پیگیری شود؛ چرا که ما با تصویب این طرح ،محدودیت برای تجمعات ایجاد می‌کنیم. محدود کردن این‌گونه تجمعات مخالف حقوق شهروندی است و این در حالی است که ما اصرار بر اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی است، به طوری که در این قانون محدودیتی برای تجمع وجود ندارد. محمود میرلوحی، عضو شورای شهر نیز با موافقت از طرح اشاره شده بیان کرد: قبول دارم که این‌گونه مسائل در حیطه دستگاه‌های امنیتی است اما می‌توانیم در این زمینه اقداماتی را انجام دهیم. متاسفانه ۴۰ سال است که اصل رکین و مهم قانون اساسی( اصل ۲۷ )همانند قانون شوراها به فراموشی سپرده شده است. در اعتراضات هفته‌های اخیر مخالفان دولت اعلام کردند که مردم نسبت به وضعیت اقتصادی اعتراض دارند و این سوال مطرح می‌شود که چگونه این مطالبات اقتصادی تبدیل به وضعیت امنیتی و سیاسی جامعه و کشور شد. ما با تامین مکان مناسبی برای بیان اعتراضات می‌توانیم مطالبات مردم را در حوزه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی پیگیری کنیم. البته در دیداری که با استاندار و فرماندار تهران داشتیم، حتی پیشنهاد این طرح از سوی مسئولان استانداری و فرمانداری داده شد و این در حالی است که فرمانداری نیز با تامین این محل از سوی مدیریت شهری مخالفت نخواهد کرد.