با حضور مدیرعامل شرکت مس انجام شد؛

جهان‌صنعت- معادن و مجتمع‌های مس کشور در حال به‌روزرسانی و همچنین کمک به توسعه صنعت کشور هستند و این معادن افزون بر کمک به توسعه صنعت به‌طور قطع امکان افزایش و بهبود روند اشتغال را نیز فراهم خواهند کرد‌. روزهای آغازین بهار سال 97 نیز بهانه‌ای شده است تا مدیران صنعت مس حساسیت بیشتری به موضوع نشان داده و در پی بررسی و حل نقاط ضعف این حوزه باشند‌.
از همین‌رو مهندس محمدرضا بنی‌اسدی‌راد مدیرعامل شرکت مس و همچنین مهندس علی محمدی عضو هیات‌مدیره شرکت مس و دکتر محمدرضا عالی معاون توسعه و اکتشافات در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته بازدیدی از تمامی طرح‌های توسعه‌ای صنعت مس در سرچشمه و شهربابک انجام دادند که در این بازدید دوروزه طرح‌‌های توسعه‌ای معادن چاه فیروزه، دره‌زار، درآلو و همچنین طرح‌های توسعه‌ای ذوب و پالایشگاه در سرچشمه و خاتون‌آباد مورد بررسی قرار گرفت‌.
به گزارش مس پرس محمدرضا بنی‌اسدی‌راد مدیرعامل شرکت مس ضمن دیدار با مدیران مجتمع مس سرچشمه و شهربابک با حضور در معادن چاه فیروزه، معدن دره‌زار، درآلو و همچنین طرح توسعه ذوب و پالایشگاه خاتون‌آباد و سرچشمه از نزدیک روند اجرایی این طرح‌های توسعه‌ای که همگی با هدف افزایش ظرفیت تولید کنسانتره و کاتد شرکت مس در دست اقدام است را مورد بررسی قرار داد‌.
مدیرعامل شرکت مس درباره اهداف این بازدید دوروزه گفت: این بازدید با هدف تسریع در بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای صنعت مس به‌منظور تحقق هرچه زودتر اهداف شرکت مس در برنامه ششم توسعه و افق چشم‌انداز انجام شد‌.


بنی‌اسدی راد با تاکید بر رفع هر چه سریع‌تر موانع اجرای طرح توسعه معادن درآلو، دره‌زار و چاه فیروزه اظهار داشت: با بهره‌برداری از این معادن تا سال 1400 میزان تولید کنسانتره شرکت مس به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند‌. بااین‌حال، باید افزایش فعالیت‌های اکتشافی شرکت مس به‌عنوان یک راهبرد به‌طور مستمر و مداوم در دستور کار شرکت قرار گیرد تا با افزایش ذخایر نگرانی برای تولید شرکت مس در سال‌های بعد به‌وجود نیاید‌.
در ادامه این بازدید مهندس علی محمدی عضو هیات‌مدیره شرکت مس گفت: با حضور مدیرعامل شرکت مس در مجتمع مس سرچشمه و مجتمع مس شهربابک مشکلات و چگونگی رفع موانع اجرایی بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای و همچنین راهکارهای تامین مالی این طرح‌ها مورد بررسی قرار گرفت‌.
محمدی با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه بخش زیادی از طرح‌های توسعه‌ای صنعت مس از سال‌های قبل آغاز شده و تاکنون بخش‌هایی از آن به سرانجام رسیده است اظهار کرد: هم‌اکنون مدیرعامل شرکت مس و اعضای هیات‌مدیره این شرکت به دنبال رفع موانع اجرایی طرح‌های توسعه‌ای صنعت مس هستند تا این طرح‌ها در آینده نزدیک اتمام و تولیدات بیشتری وارد چرخه تولیدی شرکت مس شود‌.
وی با تاکید بر اینکه معدن مس چاه فیروزه با پتانسیل ١۴٠‌میلیون تن خاک سولفوری با عیار 0/37درصد پتانسیل تولید سالانه حدود ١٠٠هزار تن کنسانتره مس را خواهد داشت که در بخش معدن تاکنون پیش‌باطله‌برداری انجام شده است؛ به‌طوری‌که با پیش‌باطله‌برداری، معدن تقریبا آماده بهره‌برداری شده است‌، گفت: این در حالی است که درباره احداث کارخانه تغلیظ معدن مس چاه فیروزه همچنان موانع اجرایی همچون بحث تامین آب و چگونگی انتقال آب خلیج‌فارس به این منطقه وجود دارد که در این بازدید و جلسه‌ای که با مدیر این طرح داشتیم این مهم موردبررسی قرار گرفت تا هر چه سریع‌تر نسبت به رفع مشکلات اقدام و با احداث کارخانه تغلیظ، این مجموعه وارد مرحله تولید کنسانتره شود‌.
محمدی با بیان اینکه طرح معدن دره‌زار در سرچشمه یکی دیگر از طرح‌های توسعه‌ای صنعت مس است گفت: دره‌زار حدود 220 میلیون تن خاک با عیار 38/0 درصد دارد که با انجام 45 میلیون تن باطله‌برداری اکنون معدن به مرحله بهره‌برداری رسیده است‌. همچنین اسناد احداث این کارخانه پیشتر آماده شده بود ولی به‌دلیل نیاز به انجام برخی اصلاحات، اسناد مناقصه این کارخانه مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و با اتمام این اصلاحات تا پایان اردیبهشت‌ماه وارد مناقصه خواهد شد‌.
وی تصریح کرد: امیدواریم تا اواسط سال 97 قرارداد این کارخانه به پیمانکار ابلاغ شود تا با احداث آن در آینده نزدیک چیزی حدود 150 هزار تن کنسانتره به مجموع تولیدات شرکت مس افزوده شود‌. همچنین طرح معدن مس درآلو یکی دیگر از طرح‌های توسعه‌ای صنعت مس است که دارای 143میلیون خاک با عیار 0/39 درصد است که با انجام پیش باطله‌برداری بخش معدن آماده شده و پیشرفت کلی طرح نیز حدود 38 درصد است و با احداث کارخانه تغلیظ آن تا پایان سال 98 میزان صد هزار تن کنسانتره مس به تولیدات شرکت مس افزوده خواهد شد‌.
از سوی دیگر درباره معدن مس درآلو مهم‌ترین مساله تامین مالی منظم پروژه بود که طی بازدیدی که به اتفاق مدیرعامل شرکت مس از این پروژه داشتیم قرار شد برای پیشرفت سریع‌تر آن ماهانه مبلغ مشخصی به این پروژه اختصاص داده شود تا کار با سرعت بیشتری در این مجموعه ادامه یابد‌.
عضو هیات‌مدیره شرکت مس درباره سایر پروژه‌های توسعه‌ای که در این سفر دوروزه مورد بررسی قرار گرفت اظهار کرد: طرح توسعه ذوب خاتون‌آباد و رفع مشکلات ذوب سرچشمه، کارخانه اسید سرچشمه و مشکلات و موانع پالایشگاه سرچشمه و خاتون‌آباد از دیگر مواردی بودند که در این سفر مورد بررسی قرار گرفت‌. هم‌اکنون پروژه اسید خاتون‌آباد پیشرفتی حدود 68درصدی دارد و کارخانه اسید سرچشمه با پیشرفت حدود 70درصدی تا پایان سال 97 به بهره‌برداری می‌رسد تا با بهره‌برداری از آن مشکل آلایندگی برای همیشه حل شود‌.
محمدی در ادامه با بیان اینکه پروژه فاز دوم پالایشگاه خاتون‌آباد با ظرفیت صد هزار تن در سال پیشرفت خوبی داشته است و تقریبا کارهایش به اتمام رسیده است و در نیمه اول سال ٩٧ آماده بهره‌برداری می‌شود درباره توسعه ذوب سرچشمه گفت: هم‌اکنون پروژه ذوب فلش سرچشمه با ظرفیت 285 هزار تن در سال به‌دلیل عدم وجود کنسانتره کافی با ظرفیت 60 درصدی کار می‌کند که در صورت تامین کنسانتره در سال‌های آینده امکان رسیدن به ظرفیت صددرصدی هم وجود دارد‌.
همچنین محمدی تصریح کرد: یکی از راهکارهای ما برای دستیابی به ظرفیت‌های بالاتر صنعت مس در بخش تامین کنسانتره موردنیاز کارخانه‌های ذوب موجود علاوه بر بهره‌برداری هر چه سریع‌تر از معادن دره‌زار، درآلو و چاه فیروزه، فعال کردن معادن کوچک مس و تشویق بخش خصوصی در زمینه تولید کردن کنسانتره و خرید تضمینی از آنان است که دراین‌باره نیز در حال شناسایی این معادن و برنامه‌ریزی و همکاری با این معادن هستیم‌. درمجموع در صنعت مس فرصت‌های خوبی برای افزایش ظرفیت تولید کنسانتره در کشور وجود دارد که با فعال کردن بخش خصوصی و تشویق آنها برای سرمایه‌گذاری امیدواریم بتوانیم به مجموع تولیدات مس در سال‌های آینده بیفزاییم‌.