خدا حافظی شگفتی سازها با جام

پیش از بازی تیتر زده بودیم شب آرزوها، شب صعود، شب تاریخ‌سازی، شب شادی، شب ترکیدن بغض‌های نهفته و... اما نشد که بشود. نشد که ایران پرامید جام جهانی 2018 برای نخستین بار به مرحله حذفی صعود کند. تیمی که به زعم بسیاری در گروه مرگ با قهرمانان جهان، اروپا و آفریقا قرار داشت می‌خواست از مرگ زندگی بسازد و اتفاقا فعل خواستن را هم در 2 بازی با مراکش و اسپانیا به خوبی صرف کرده بود و در بازی با پرتغال فقط یک نوک پا و یک ضربه دقیق به تور با دروازه خوشبختی فاصله داشت اما نشد که بشود. انگار قسمت نبود که ضربه ثانیه‌های پایانی مهدی طارمی به جای بوسه به بیرون تور، داخل تور دروازه پرتغال بغلتد و ایران جشن صعود و صدرنشینی را یکجا بگیرد. نشد که خطای پنالتی حادث شده روی طارمی توسط داور و تکنولوژی var تشخیص داده شود. گویی همه دنیا می‌خواست رونالدو و تیمش در جام بمانند تا اسپانسرها سودشان چند برابر شود. داور هم‌ چنان مقهور اسم و رسم پرتغال و رونالدو شده بود که اگر شخصیت کاریزماتیک و سرشناسی چون کارلوس کی‌روش روی نیمکت ایران نبود چه بسا با تصمیمات عجیبش نتیجه‌ای غریب را برای بازی رقم می‌زد. کی‌روش و شاگردانش در شبی که فاصله‌ای میلی‌متری با تاریخ‌سازی داشتند اسیر بی‌عدالتی فوتبال شدند و با یک امتیاز کمتر از اسپانیا و پرتغال 5 امتیازی با 4 امتیاز از صعود به مرحله یک‌هشتم نهایی باز ماندند. با این حال تیم کی‌روش با کسب 4 امتیاز که بیشترین امتیاز ایران در 5 دوره حضورش در جام جهانی است رکورد زد و با قرار گرفتن در رده سوم گروه B به کارش در روسیه پایان داد. جام برای کی‌روش و ایران اگرچه تمام شد اما جهانی به تحسین یوزهای ایرانی پرداخت در هنگامی که رونالدو بارها مقهور جوانان ایرانی و علیرضا بیرانوند شد و با مهار پنالتی‌اش توسط گلر ایران در امر گلزنی ناکام ماند و چه زمانی که ملی‌پوشان ایران بارها و بارها مدافعان قهرمان یورو 2016 را جا گذاشتند و دروازه پرتغال را تهدید کردند و یک بار هم توسط انصاری‌فرد از روی نقطه پنالتی دروازه سلسائوی اروپا را گشودند. دیشب ورزشگاه 44 هزار نفری سارانسک روسیه میزبان ایران با ترکیب علیرضا بیرانوند، رامین رضاییان، سیدمجید حسینی، مرتضی پورعلی‌گنجی، احسان حاج‌صفی، امید ابراهیمی، سعید عزت‌اللهی، علیرضا جهانبخش، وحید امیری، مهدی طارمی و سردار آزمون و شاهد نبرد جانانه یوزها برای صعود بود که شانس یارشان نشد، با این حال با متوقف کردن قهرمان اروپا وداعی باشکوه با جام بیست‌ویکم داشتند و فوتبال‌دوستان ایرانی از هر کجای دنیا یک‌صدا و قدرشناسانه فریاد زدند کی‌روش، بچه‌ها متشکریم!
 حاشیه
 پیش از شروع بازی برخی هواداران ایرانی و پرتغالی در گوشه‌ای از ورزشگاه مشغول بازی فوتبال‌دستی شدند و طی این بازی هم مدام با هم کل‌کل می‌کردند.
 فضای شهر سارانسک در آستانه بازی ایران و پرتغال به شدت امنیتی شده بود؛ به طوری که تا شعاع 4 کیلومتری تمام خیابان‌های منتهی به ورزشگاه توسط پلیس مسدود بود.


  حضور والدین سعید عزت‌اللهی در ورزشگاه مورداویا آره‌نا که برای روحیه دادن به تیم ملی و فرزندشان راهی روسیه شده بودند نکته جالب توجهی بود.
 نحوه لباس پوشیدن هواداران پرتغالی هم سوژه جالب توجهی بود. هواداران این تیم یا پیراهن‌هایی از تیم ملی انتخاب کرده بودند که بی‌نام بود و یا پیراهن‌هایی پوشیده بودند که فقط نام رونالدو روی آن درج شده بود.
 هواداران ایرانی نام کی‌روش را صدا می‌زدند و پرتغالی‌ها نام رونالدو را.
 5، 6 هوادار ایرانی که فرزندان کوچکی داشتند در حالی با کالسکه وارد ورزشگاه شدند که عنوان کردند چون در ایران کسی نداشتند که از فرزندشان مراقب کند، مجبور شدند کودکان خود را به همراه بیاورند.
 دقیقه 30 بازی کی‌روش به میلاد محمدی، قدوس، انصاری‌فرد و شجاعی دستور گرم کردن داد.
 تماشاگران ایرانی حاضر در ورزشگاه هر بار که رونالدو پا به توپ می‌شد او را هو می‌کردند. آن‌ها چند بار نیز به سبک ایسلندی‌ها ایران را تشویق کردند.
 اعلام یک ضربه پنالتی در دقیقه ۵۲ برای پرتغال با تکنولوژی VAR باعث شد تا یک فرصت عالی برای گلزنی تیم پرتغال ایجاد شود ولی شوت رونالدو را بیرانوند با واکنشی دیدنی گرفت.
 قبل از دقیقه 70 مهدی طارمی با برخورد با ویلیام کاروالهو در محوطه جریمه پرتغال سرنگون شد اما داوری اعتقادی به پنالتی نداشت تا اعتراض همه بازیکنان و اعضای کادر فنی ایران را به دنبال داشته باشد؛ به طوری که داور ابتدا قصد داشت کی‌روش را از زمین اخراج کند اما در ادامه به تذکر دادن بسنده کرد.
 ضربه آرنج رونالدو به مرتضی پورعلی‌گنجی برخورد کرد و او به زمین افتاد اما داور این صحنه را ندید. در ادامه داور پاراگوئه‌ای این صحنه را با سیستم VAR بررسی کرد و در نهایت به رونالدو یک کارت زرد نشان داد. این تصمیم داور با تعجب کی‌روش و دستیارانش همراه بود.
 ارسال توپ رامین رضاییان به روی دروازه پرتغال و ضربه سر آزمون به دست سدریک برخورد کرد که از چشمان داور دور ماند. در ادامه باز هم داور به سیستم VAR رجوع کرد و با بازبینی این صحنه به سود ایران پنالتی گرفت. با گلزنی کریم انصاری‌فرد از روی نقطه پنالتی، ورزشگاه شهر سارانسک منفجر شد و اولین پنالتی ایران در جام‌جهانی به ثبت رسید.