انگلیس مسئول حسابرسی SPV می‌شود

یک نشریه آلمانی گزارش داد که کشورهای اروپایی بر سر سازوکار مالی ویژه با ایران توافق کرده‌اند که جزئیات آن روز دوشنبه در نشست بروکسل مشخص می‌شود.به گزارش ایسنا به نوشته نشریه اشپیگل، فرانسه، انگلیس و آلمان بر سر یک سازوکار پرداخت با ایران به توافق رسیده‌اند که قرار است تجارت با ایران را علی‌رغم تحریم‌های آمریکا علیه تهران تضمین کند و یک آلمانی موسسه مربوطه را باید هدایت کند.واشنگتن شرکت‌های اروپایی را برای تجارت با ایران تهدید کرده است. با این حال، چند کشور اروپایی طرحی را برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران ایجاد کرده‌اند، موسوم به SPV که در صورت راه‌اندازی تراکنش‌های مالی میان شرکت‌های اروپایی و ایران را صرف نظر از دلار تضمین خواهد کرد.بنا بر گزارش اشپیگل، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که از امضا کنندگان توافق هسته‌ای با ایران هستند، مسئولیت این سازوکار را برعهده خواهند داشت، به این گونه که پاریس میزبان آن، آلمان مدیریت و انگلیس مسئولیت حسابرسی را خواهند داشت.
>امیدی به وعده فرانسه
برای ساز و کار ویژه مالی با ایران نیست
این در حالی است که اتحادیه اروپا و به‌ویژه فرانسه می‌گویند در روزهای آینده ساز و کار ویژه مالی با ایران راه‌اندازی خواهد شد، شمار قابل توجهی از مقام‌های ایرانی، نسبت به تاخیر در راه‌اندازی این «کانال مالی» از اروپا شکایت می‌کنند.به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، یکی از مشاوران روابط خارجی پارلمان اتحادیه اروپا که نخواست نامش فاش شود، نوشت: درباره اجرایی بودن چنین ساز و کاری گفت: «مقام‌های مختلفی در اتحادیه اروپا تاکنون در این زمینه وعده‌هایی داده‌اند اما عمل به آن هنوز محقق نشده است. اتحادیه اروپا در حرف و مواضع سیاسی حامی ایران است اما تاکنون در این زمینه دستاورد عملیاتی نداشته است. او پیش‌بینی کرده که «وعده اخیر فرانسه نیز مانند دیگر وعده‌ها راه‌ به جایی نخواهد برد و امیدی به تحقق این وعده نیست.» ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه چند روز پیش گفته بود انتظار دارد که ساز و کار ویژه تجاری اتحادیه اروپا با ایران (SPV) در روزهای آینده اجرایی شود.


دیپلمات‌های اروپایی روز پنج‌شنبه اعلام کرده بودند که احتمال اجرای این ساز و کار از روز دوشنبه وجود دارد. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشتر دوبار از «راه‌اندازی قریب‌الوقوع این مکانیزم ویژه» در ماه‌های نوامبر و دسامبر سال ۲۰۱۸ خبر داده بود.این مشاور پارلمان اروپا درباره اینکه آیا درباره جزئیات کانال مالی ایران و اتحادیه اروپا نکات تازه‌ای مطرح شده است نیز گفته «نکته تازه‌ای نیست. این کانال صرفا بر انتقال کمک‌های انسانی و بشردوستانه و مواد غذایی و دارویی متمرکز است. اما در حد ایده مانده و کاربردی نشده است. این کانال مالی در هر سطحی راه‌اندازی شود، آمریکا برای آن هزار نقشه کشیده و بعید است شرکت‌های تجاری اروپایی از ترس تحریم‌ها بخواهند با این کانال مالی همکاری داشته باشند.»
این منبع آگاه به یورونیوز گفته «ایران به جمع‌بندی خود رسیده که نمی‌تواند روی اروپا حساب کند و بیشتر بر توان داخلی خود و همکاری‌ با کشورهایی چون روسیه و چین متمرکز شده است.»