نشنال اینترست: فشار بر ترامپ افزایش‌ می‌یابد

نشریه آمریکایی نشنال اینترست در مقاله‌ای تصریح کرد، پیامدهای سیاسی زلزله تعطیلی دولت فدرال آمریکا اکنون چندان شدید نیست اما اگر این روند ماه‌ها طول بکشد، فشار بر دولت برای ایجاد یک راه‌حل افزایش خواهد یافت.
در این مقاله با عنوان «آیا ترامپ می‌تواند در نبرد تعطیلی دولت پیروز شود؟» آمده است: طولانی‌ترین تعطیلی دولت فدرال رکورد 21 روز خود را هم شکست. صحبت از ماه‌ها و حتی سال‌هاست. هرچند چنین چیزی ممکن است اتفاق نیفتد اما این تعطیلی فراتر از تیترهای آزار‌دهنده خبرگزاری‌ها و رسانه رفته و به بحرانی سیاسی بدل می‌شود و از همه بیشتر نشانه‌ای از این است که در سرزمینی ناشناخته به سر می‌بریم. در ادامه مطلب درج شده در این نشریه آمریکایی تصریح شده است: دونالد ترامپ پس از دیدار با رهبران کنگره، یادداشت خوشبینانه‌ای در کاخ سفید منتشر کرد، اما نظر دموکرات‌ها متفاوت از ترامپ است. دموکرات‌ها اکنون کنترل مجلس نمایندگان را در دست دارند و احتمالا همین اتفاق برای سنا هم می‌افتد. یک تفاوت مهم، تعطیلی کنونی دولت فدرال با تعطیلی زمان ریاست‌جمهوری دولت باراک اوباما این است که در جنگ داکا (مهاجران به نام «رویاپردازان» در طرحی موسوم به داکا که در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما در سال 2012 به تصویب رسید، اجازه یافتند تا به طور قانونی در خاک ایالات متحده آمریکا بمانند و به تحصیل و کار مشغول شوند) این دموکرات‌ها بودند که روی مسائل غیر‌مرتبط بیش از‌اندازه متمرکز شده بودند، اما اکنون مساله بر سر تامین بودجه ساخت دیوار مرزی با مکزیک است که دولت را به تعطیلی کشانده است.
سخنان ترامپ هم در این خصوص گیج‌کننده است. وی از یک طرف اصرار دارد که می‌تواند بدون اجازه کنگره ساخت دیوار مرزی با مکزیک را شروع کند و از اختیارات لازم خود از حوزه نظامی گرفته تا سایر بخش‌های دولتی استفاده کند. (یک گزارش به نقل از دموکرات‌ها می‌گوید که وی تهدید کرده بود که از بودجه وزارت امور خارجه برای این امر استفاده خواهد کرد). اما از طرفی اصرار دارد دموکرات‌ها را متقاعد کند به خواسته او تن دهند. ناگفته نماند ترامپ سال گذشته توانست با به حال تعلیق درآوردن دولت فدرال، به خواسته خود در خصوص فرمان مهاجرتی برسد و این فقط به این دلیل بود که دموکرات‌ها به جای پافشاری بر عقیده، کوتاه آمدند. پس از گذشت دو سال نخست ریاست‌جمهوری، از راه‌اندازی جنگ تجاری، تا خروج از بسیاری از پیمان‌های بین‌المللی، حالا به نظر می‌رسد ترامپ می‌خواهد به برخی وعده‌های زمان کارزار انتخاباتی بازگردد و روی قول‌هایی همچون پایان دادن به حضور در جنگ‌ها و ساخت دیوار مرزی تمرکز کند. از سوی دیگر باید تاکید کرد دموکرات‌ها نمی‌خواهند امنیت مرزی را شوخی بگیرند. آنها خواهان صرف بودجه روی فناوری‌های جدید در مرز، از جمله حصارکشی پیشرفته هستند. اما تفاوت این دو چیست؟ حکیم جفریس از نمایندگان جمهوریخواه در این خصوص به شبکه خبری سی.‌ان.‌ان گفت: دیوارکشی و حصارکشی با هم تفاوت دارند اما دموکرات‌ها برای حصار‌کشی حدود 3/1 میلیارد دلار در نظر گرفته‌اند حال آنکه ترامپ برای ساخت دیوار خواهان پنج میلیارد دلار است و از آنجایی که این بودجه قرار است از محل مالیات تامین شود، چنین درخواستی غیر‌منطقی است.