چرا رب گوجه ‌فرنگی هم شورش کرد؟

«شنیده‌های من حاکی از این است که عده‌ای از کشورهای همسایه  به ایران می‌آیند و گوجه‌فرنگی می‌خرند و با خودشان می‌برند! این اتفاق باعث می‌شود که چند وقت دیگر ما با کمبود گوجه‌فرنگی روبه‌رو شویم؛ واقعا نمی‌دانم چطور مسئولان اجازه می‌دهند که چنین اتفاقی بیفتد. » این بخشی از گفت‌وگوی ماه گذشته «شهروند» با محمد آقا طاهر، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی بود. او در همان گفت‌وگو و پیش از آنکه قیمت گوجه‌فرنگی به وضع فعلی دچار شود از کمبود این کالا گفته بود و اما گویا این حرف‌ها خریدار نداشته و در چند روز گذشته هر روز قیمت گوجه‌فرنگی بالاتر از روز قبل شده است و حالا یک ماه پس از این گفته‌ها و با تنش موجود در بازار، روز گذشته حسن صابری، رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه‌وتره‌بار این سرنوشت را برای سیب‌زمینی هم محتمل دانسته و به باشگاه خبرنگاران گفته است که «اتحادیه بارفروشان طی نامه‌ای به رئیس اتاق اصناف تهران خواستار توقف صادرات سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی شد؛ چرا که ادامه روند فعلی منجر به نایاب‌شدن و نوسان چشمگیر این محصولات در بازار داخل می‌شود. او قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر مزرعه را ۱۷۰۰ تا ۲‌هزار تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که با نرخ‌های ۳‌هزار و ۳‌هزارو۵۰۰ تومان در میدان مرکزی میوه‌وتره‌بار عرضه می‌شود.»
این اتفاق همچنین عاملی شد برای افزایش قیمت رب گوجه‌فرنگی. قوطی‌هایی که هم تعدادشان در بازار کم شد و هم قیمتشان بسیار بالا رفت و بنا به گفته اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه‌های میوه و بنکداران مواد غذایی، بر خلاف سال‌های گذشته که هر کیلوگرم گوجه برای رب ۲۰۰ تومان بود، در حال حاضر کارخانه‌ها هر کیلو گوجه مخصوص رب را ۱۶۰۰ تومان خریداری می‌کنند و همین عامل افزایش بی‌رویه قیمت رب گوجه‌فرنگی شده است.
اوضاع قیمت گوجه‌فرنگی پیش از این هم به همین شکل بود و با هر نوسانی قیمتش بالا می‌رفت. آذر ‌سال گذشته هم این محصول در صدر گرانی‌ها بود و بر اساس آمار رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۲۶ آبان ماه 1396، هر کیلوگرم گوجه‌فرنگی در سطح شهر ۳۸۹۸ تومان فروخته شد که نسبت به هفته قبل از آن ۱۵.۶ درصد نسبت به هفته مشابه ‌سال قبل ۷۳.۵‌درصد و نسبت به هفته مشابه ‌سال قبل ۱۴.۶‌درصد افزایش را نشان می‌دهد. در دی ماه ‌سال گذشته هم این محصول در صدر گرانی‌ها قرار داشت و البته در سال‌های گذشته هم کم از گرانی قیمت گوجه‌فرنگی و نوسان این کالا نشنیده بودیم.
نوسانی که حالا بخشی از آن را به صادرات ‌بی‌رویه و بخشی دیگر را به حمل‌ونقل مربوط می‌دانند و اینکه بخش بزرگی از گوجه‌های برداشت‌شده به دلیل مشکلات فعلی موجود در حمل‌ونقل به دست متقاضیان نمی‌رسد.
همین موارد عاملی بود که علی‌اکبر شامانی، مدیرکل دفتر صادرات در بخشنامه‌ای در روز گذشته کلیه گمرکات اجرایی ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی تا اطلاع ثانوی را ابلاغ کرده است. حال باید در روزهای آینده این اتفاق که کمی دیر هم عملی شده است چه اثری بر روی قیمت گوجه‌فرنگی خواهد داشت.
سایر اخبار این روزنامه
هوشمندانه، مقتدرانه و دیپلماتیک لوازم خانگی «بانه» از زیرپله‌های «تهران» می‌آید آزاده نامداری خداحافظی کرد آخرین بدرقه «طاها» در روستای اذان بیا به چیز دیگری فکر نکنیم 5 جنجال بزرگ قضاوت‌های فغانی در دربی استقلال می‌برد یا پرسپولیس؟ احتمال برگزاری رفراندوم دوم درباره برگزیت استارت پروژه حذف نامدارهای والیبال ممنوع ‌التیزرها! آزار دختر 18 ساله کنکوری دوربرگردان ستاره‌ها از اروپا به ایران! مردم: بعد از اشکنه دلمون به املت خوش بود انگلیس در انتظار بحران سیاسی ناشی از کاهش سن امید به زندگی بزرگترین دایناسور جهان در آرژانتین کمی منصفانه‌تر بکوبید نوزادی که دو بار مرد امدادگری در وضعیت قرمز خلبان‌ عراقی با گریه می‌گفت شرمنده‌ام بعید است دونالد ترامپ خنده حضار را ببخشد مسأله عجیب «لاستیک» راهنمایی خرید تجهیزات فست‌فود و آشپزخانه چرا رب گوجه ‌فرنگی هم شورش کرد؟ هیچ دانش‌آموزی با ماجرای «مدرسه معین» شوخی نمی‌کند